Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sesvetski Kraljevec

Prosvjed zbog otpada i Tomaševića: 'Počeo je jako gaziti svoja obećanja'

Prosvjed u Sesvetskom Kraljevcu zbog zbrinjavanja glomaznog otpada
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/6
30.10.2021.
u 11:06

Na prosvjed su stigli i neki političari poput Trpimira Goluže, zastupnika u Skupštini Most,  Marka Blaževića, predsjednika MO S. Kraljevec (Most) te Marijana Tomurada, gradskog zastupnika BM365.

U Sesvetskom Kraljevcu preko puta Unija Nove stanovnici su se u subotu ujutro okupili kako bi istaknuli zabrinutost protiv glomaznog otpada u skladištu Unija Nove.

Na okupljanje su stigli i neki političari poput Trpimira Goluže, zastupnika Mosta u Gradskoj Skupštini, Marka Blaževića, predsjednika MO Sesvetski Kraljevec (Most) te Marijana Tomurada, gradskog zastupnika BM365.

- Ovo danas nije prosvjed, ovo je okupljanje građana Sesvetskog Kraljevca koji su pozvali mene kao gradskog zastupnika jer sam u više navrata isticao probleme S. Kraljevca u skupštini. Danas smo se ovdje okupili da bismo vidjeli hoće li gradonačelnik Tomašević ispuniti jedno od svojih prvih obećanja otkako je postao gradonačelnik, a to je da će skladištenje ovog glomaznog otpada u S. Kraljevcu biti ograničeno, odnosno da će trajati samo 75 dana. Danas nije 75. dan, danas je 72. ili 73. dan, međutim ovim okupljanjem želimo poručiti gradonačelniku da smo zainteresirani za problematiku, da pratimo njegov rad i da ima još 3 dana da u potpunosti isprazni odlagalište otpada - pojasnio je Goluža.

- Velika većina stanovnika složna je oko tematike otpada, dakle da mi to u S. Kraljevcu ne želimo i nemamo drugog načina doprijeti do gradske vlasti nego se okupiti ovdje svi skupa i još jednom poslati jasnu poruku da ovih 75 dana kad istekne, da se mora naći drugo rješenje. Jakuševac je krenuo privremeno pa se nije našlo drugo rješenje pa smo malo produžili i tamo smo gdje jesmo sada. Unija Nova nije u fokusu ovdje, ne prosvjedujemo ovdje protiv njih, ona zapošljava ljude ovdje, nemamo ništa protiv nje, ali imamo nešto protiv načina na koji se to dogovorilo od strane gradske vlasti bez komunikacije s gradskom četvrti i Mjesnim odborom. Tomašević je otkako je postao gradonačelnik počeo jako gaziti na svoja obećanja - poručio je Blažević potom. 

- Ja sam prije dva dana na skupštini jasno postavio pitanje gradonačelniku što misli napraviti po ovom pitanju, hoće li ga ukloniti u onom roku koji je obećao i očito je da je to u ovom trenutku nemoguće i zbog druge situacije u Sisku gdje je državni inspektorat zatvorio deponij. Dakle sigurno se to neće dogoditi i neće ispuniti obećanje. S druge strane, u predizbornoj kampanji puna usta su mu bila toga da će sve rješavati u dogovoru s građanima te da će građani sve vidjeti što se događa, međutim od toga nema ništa - istaknuo je potom Tomurad. 

Komentara 45

HU
Hubrvi
11:51 30.10.2021.

Principijelno se brisu svi komentari bez obzira na to, dali su uvredljivi ili nisu, pa ce tako vjerojatno biti izbrisan i ovaj komentar, jer ce u njemu biti receno par istina, a ne uvreda. A to su u prvom reduu istine, da Tomasevic nema niti koncepta, niti znanja niti ideje, kako ce zbrinuti glomazni odpad, kojeg svaki dan sve vise. A nove vladajuce garniture znaju jos manje od tog t.zv. gradonacelnika, kao i to da stare garniture koje su jos ostale i koje znaju, nemogu i nesmiju to napraviti, jer to ne spada u kocept gradonacelnika, koji sve te njih ca. 2000 koliko je ostalo iz Bandicevr ere drzi za korupne i za uhljebe. To je ta teorija iz 1945-e kad su se svi ustase smatrali i danas se smatraju od ljevicara zlocincima, tako su za Tomasevica svi koji su zaposleni u eri Bandica uhljebi i koruptni. I Tomasevic sa Korlaetom nece stati tako dugo dok i zadnji od tih zappslenika nije najuren. A pitanje odpada se sa gradskim tvrtkama nece nikad rijesiti. A dati grad na upravljanje Tomasevicu i njegovoj kliki na upravljanje je isto kao i dati jedan A 320 na pilotiranje nezaposlenom Jozi iz birtije na uglu. A kaj se novinara tice, oni su se u vecini fanaticno opredjelili za Tomasevica i crvene, pa bi podupirali i jednog crvenog vola, da je na Tomasevicevom mjestu.

FR
franc251
11:25 30.10.2021.

Nevjerojatno. Kak ne vjeruju senfaču? Ak je on rekel da bu otpad tam max.75 dana onda i bude tak. Bude on to svojim drobilicama, ili bude otpeljal u Sisak... Sigurno buju pazili da koji migrant to ne zakuri.

Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
11:43 30.10.2021.

S ovim ekipom za 75 godina, možda! Toj ekipi bi više odgovarao naziv Možda, a ne Možemo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije