Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki potok

Stanovnici Črnomerca prosvjeduju protiv devastacije potoka, oglasio se i Tomašević

Zbog topljenja snijega narastao potok ?rnomerec
Goran Stanzl/PIXSELL
29.12.2021.
u 16:01

Gradonačelnik Tomašević je najavio hitnu obustavu započetih procesanasvođenja potoka črnomerec, poručili su iz platforme Možemo!

Ovih dana građanke i građane Črnomerca uznemirila je vijest da se proces nadsvođenja potoka Črnomerec nastavlja. Dio stanovnika koji žive uz potok dobio je rješenja o izvlaštenju, no platforma Možemo! koja drži većinu Gradskoj četvrti Črnomerec, na svojim mrežnim stranicama poručila je danas kako je proces krenuo u prošlom mandatu u vrijeme bivše administracije te su danas došli dati podršku građanima koji se protive betoniranju potoka na kojemu su svoj dom pronašle brojne biljne i životinjske vrste. 

-Tokom kampanje naglašavali smo da nećemo nastaviti s praksom zatvaranja potoka već da u potocima vidimo potencijal za zelene zone na potezu Črnomerec, a gradonačelnik Tomašević je najavio hitnu obustavu započetih procesa. Mi smo zeleno lijeva koalicija i naša vizija grada je zelen i uključiv grad, te će sve naše politike uvijek ići u tom smjeru. Potok Črnomerec ostat će zelena oaza, a problem neriješene kanalizacije i oborinskih voda koje sada mjestimično zagađuju potok, zaseban je projekt u nadležnosti Vodovoda i odvodnje- poručili su na Facebook stranici Črnomerec je naš možemovci. Odluku da se stopira betoniranje potoka, pozdravili su i stanovnici Črnomerca. 

-Svi smo jutros čuli obećanje gradonačelnika da će se sve stopirati, što su gurali još Bandičevi kadrovi. Držimo ga za riječ i ne dajmo naš potok Črnomerec, njegove patkice i ribice. A oni koji su to htjeli progurati, neka si sve zagrade i natkriju, ali u vlastitom dvorištu- poručila je jedna susjeda. 


 

Komentara 1

MF
maca faca
17:43 29.12.2021.

molim volontere i dobre ljude za pomoć-ostalo je još maca oko potoka koje su nezbrinute nakon što su im srušili njihove priručne kućice hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije