Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kustošija

Stanove na Müller bregu gradit će potkraj 2011.

mueller
VL
12.08.2010.
u 14:00

Vjerojatno je da investitor neće graditi prema pobjedničkom radu, a projekt će financirati kreditima u više banaka.

Iako je žiri, još u lipnju, za najbolje rješenje uređenja Müllerova brega na Kustošiji izabrao projekt Urbanističkog instituta Hrvatske i Radionice arhitekture, još se ne zna kako će brijeg izgledati. Investitor, tvrtka Miler centar, nije oduševljena pobjedničkim rješenjem. Nakon godišnjih odmora izabrat će najisplativiji za gradnju naselja mješovite namjene, u kojem će biti 2350 stanova. Gradnja bi mogla početi potkraj sljedeće godine.

– Moramo sjesti i s našim inženjerima prosuditi projekte po njihovoj funkcionalnosti i težini izvedivosti. Slijedi priprema dokumentacije, što će sigurno potrajati godinu dana – kazao je Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa, koji je na mjestu predsjednika NO-a Miler centra nedavno zamijenio Antu Pamukovića (člana uprave CIOS-a).

Iza projekta gradnje Müllerova brijega stoje Petar Pripuz, vlasnik CIOS tvrtke za reciklažu, a inicijator je Milan Mićo Carić, suradnik mnogih poduzetnika u otkupljivanju i investiranju u nekretnine. No, službeno projekt vodi Miler centar, kojem je na čelu nepoznata 28-godišnja Kristina Krpina. U ožujku, kada je Večernji list pisao o projektu, Pripuz je opovrgnuo da on stoji iza projekta, a podudaranje adresa CIOS-a i Miler centra opravdao je činjenicom da je Pamuković njegov suradnik te da mu je ustupio jedan ured. Pamuković je tada rekao da zbog loše financijske situacije ne zna kada će početi izgradnja, no da postoji konzorcij poduzetnika koji stoje iza projekta. Njegov nasljednik Tadić sada govori o drugome financijskom rješenju.

– Sad nemamo procjenu koliko će nas projekt stajati. Financirat ćemo ga kreditima u više banaka, no teško je još išta više govoriti – kazao je Tadić. Razlog zbog kojeg se Tadić priključio projektu potvrđuje i da Pripuz stoji iza njega.

– U NO ušao sam na poziv Pripuza, koji mi je prijatelj, a Osijek-Koteks je zainteresiran za sudjelovanje u izvođenju radova. To je velik projekt i svakako bismo htjeli sudjelovati u tehničkim rješenjima – kaže Tadić.

Komentara 1

KA
karambita
15:25 12.08.2010.

Müller breg.....hmmmm, cista hrvatska recenica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije