Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Stanje na placu: mahune 
s junećim mišićem i pire krumpirom

ivan kralj
Sanjin Strukić/PIXSELL
10.01.2013.
u 13:40

Uvijek svježe - isplanirajte ručak za vikend. Mahune i meso stajat će vas otprilike 72 kune

Umirovljenik Ivan Kralj sastojke za većinu svojih obroka nabavlja na tržnici na Savici, a posebno prati cijene povrća.

Sastojci:

0,6 kilograma junećeg mišića – 30 kn

1 glavica luka – 2 kn

1 mrkva – 2 kn

2 krumpira – 3 kn

sol, papar, vegeta

zamrznute mahune – 15,60 kn

Prilog:

zelena salata – 10 kn

Cijena namirnica za mahune s junećim mišićem, pire krumpirom (za četiri osobe) i salatom – 72 kune.

Postupak:

Meso narežite na kockice i lagano pirjajte na luku i ulju oko dvadeset minuta. Kada se meso ispirja, u lonac dodajte zamrznute mahune i narezanu mrkvu te kuhajte na vodi još desetak minuta. Dok se jelo kuha, dodajte klasične sastojke, sol, papar i vegetu. Začinite po vlastitom ukusu. Ovo jelo dosta je gusto i hranjivo, a sjajan prilog bit će pire krumpir.

Dva veća krumpira očistite, narežite i kuhajte 15-ak minuta u zasoljenoj vodi. Nakon što se krumpir skuha, začinite ga solju, margarinom i uljem te ga omekšajte. Umirovljenik Ivan Kralj posjećuje tržnicu na Savici svakoga dana, a raduje ga kupnja svježih namirnica, osobito voća i povrća. Pri kupnji mu je, osim svježine, jako važna i cijena pa prati njihovo kretanje. Kao iskusnog kupca, kaže, teško ga je prevariti.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boxerzg
17:20 10.01.2013.

Ovaj bi ručak mogao izgledati i ovako: 30 dag mišića = 15 kuna 3 mrkve = 6 kuna malo mljevene paprike umjesto onog otrova, a ostalo isto. Cijena: 61 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije