Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kustošija

Stanari Sokolske okruženi otpadom koji uokolo bacaju neodgovorni pojedinci

30.06.2014., Zagreb - Divlje odlagaliste glomaznog otpada na uglu Sokolske i Glinske ulice u naselju Kustosija. Ljuti susjedi opetovano su upozoravali komunalne sluzbe koje nisu reagirale. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
01.07.2014.
u 16:00

Osim u potok, kažu stanari, u kojem se već nalaze štakori, sad se smeće gomila i na ulici, sto metara od škole

Sokolska ulica, Kustošija. Ista priča kao i u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić u Španskom, iz koje su, podsjetimo, već očajni stanari alarmirali o gomilanju otpada tik uz sedam praznih kontejnera.

Pokraj kuća bez stanara

Slučaj na Kustošiji nešto je drugačiji budući da se otpad, govore tamošnji stanari, za razliku od dvomjesečnog nakupljanja u Španskom, gomilati počeo nakon 17. lipnja. Upravo na taj datum, ističu, bio je odvoz glomaznog otpada te su ljudi, iako su iz Čistoće pokupili ono što je bilo na ulici, nastavili ostavljati otpad, koji sad više nije samo glomazan nego i kućni.

– Što pada ljudima na pamet, meni nije jasno. Ulica je, nakon odvoza tog glomaznog otpada, bila čista i jednostavno su je opet zatrpali. Kako nikome nije jasno da ovo nije odlagalište – pita se Sonja Iljaš, koja živi točno nasuprot mjestu na kojem se otpad gomila. Kako objašnjava, svako malo netko se doveze autom te izbaci poneki stolac, plastični sanduk, pa čak i dječje hodalice.

A otpad, objašnjavaju stanari Kustošije Maja Šimatović i Marko Lovrović, nalazi se taman pokraj dvije kuće koje su već nekoliko godina na prodaju pa tamošnjim stanarima ne smeta.

– Znamo proceduru za rješavanje takvih situacija i na taj smo način i postupili. Fotografirali smo smeće te na problem upozorili Čistoću – objasnila je Nina Domazet.

Redara ne mogu dobiti

Iz Čistoće, međutim, objašnjavaju kako je ključno problem prijaviti svom komunalnom redaru, ali, govore Kustošijanci, njima se njihov na telefon uopće ne javlja.

– Nije dosta što u ovaj naš kustošijanski potok stalno bacaju smeće pa po njemu plivaju štakori, sad nam se još i preko ceste gomila otpad po kojem noću ruju oni željni starog željeza, a danju se širi nesnosan smrad.

>>Stare kauče i tehniku doniraju, ne nosi im se za glomazni otpad

Komentara 5

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:17 01.07.2014.

Ovi kaj odlažu glomazni otpad gdje stignu, nisu svjesni da odvoz plaća Grad. Komunalni redar izda nalog za odvoz glomaznog otpada koji onda Čistoća naplati od Grada a Grad uzima novce iz prireza tako da građani i ovak i onak plate. A oni misle kak su dobro prosli. Umjesto da se taj novac utrosi na nesto korisno, trosi se za odvoz glomaznog otpada. Bravo ;(

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:36 01.07.2014.

Hm, na kraj sela čađava mehana. Iz nje viri glava nečešljana. Drugovi bosanci, stari šporeti i frižideri nisu ukras potoka i vodotokova, nego odraz kulture. Probajte to u Minkenu. Pa da vidite kako radi pravna država. Ili su se ovii već vratili iz Minkena.

YB
ybro
21:01 01.07.2014.

Slijedećeg koji dođe nešto odložiti, dočekajte s palicama i dobro ga namlatite i riješili ste problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije