Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova tribina

Stanari odgovorni za orezivanje stabla ispred njihove kuće

orezivanje
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
19.06.2014.
u 20:57

Radnici Grada napravit će očevid u Januševečkoj ulici i vidjeti postoji li mogućnost da postane jednosmjerna

Donosimo odgovore na pitanja stanara gradske četvrti Trešnjevka – sjever.

Večernjakovim čitateljima koji su pitanja postavljali uoči održavanja kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?” odgovarao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

:: U Kranjčevićevoj od broja 6 do broja 12, u dvorištu je drvo murve koje se za nevremena ljulja i koje treba orezati. Drvo navodno nije u vlasništvu stanara pa molimo da gradske službe što prije orežu grane kako ne bi za nevremena bio ugrožen nečiji život.
Dinko Bilić: Temeljem Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, stablo pripada onome na čijem zemljištu raste. S obzirom na to da stablo murve raste u dvorištu koje je u vlasništvu svih stanara objekta Kranjčevićeva 6-12, odgovaramo da su suvlasnici dvorišta dužni stablo održavati, a to podrazumijeva orezivanje grana i sječu stabla te obavljanje drugih radnji koje se odnose na stablo duda. Sve radove možete financirati iz sredstava pričuve, a odluku o sječi i zamjenskoj sadnji ili o drugim potrebnim radovima zajednički donose stanari objekta.

:: Mogu li Januševečka i susjedne ulice koje su paralelne biti organizirane kao jednosmjerne s “kružnim” prometom? Naime, sve ulice u tom kvartu su vrlo uske i neprilagođene su dvosmjernom prometu.
Dinko Bilić: Djelatnici sektora za promet, Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet obavit će očevid na toj lokaciji te će izdati rješenje za uklanjanje prometne signalizacije koja je u koliziji s vođenjem prometa.

Komentara 3

MI
Milkica
21:17 19.06.2014.

U Zagrebu je dud, a ne murva. Obožavam kad gradsku rubriku prate oni koji su u Zagreb došli prije dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije