Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaju

Stanari ipak prosvjeduju, Bandić mamama poručio da si radije čuvaju djecu

Mesnička peticija
Foto: Boris Ščitar
18.10.2014.
u 07:30

Pokrenuli su i peticiju koju je dosad potpisalo 120 stanara Gornjeg grada, a predali su ju jučer i gradskom poglavarstvu

Iako je zbog njihova protivljenja i stalnog upozoravanja na izostanak sigurnosti za pješake, naročito djecu, ali i vozače, nakon uređenja Mesničke i Streljačke ulice ustuknuo gradonačelnik Milan Bandić i popustio im, u njemu najvažnijem i najskupljem ovoljetnom gradskom projektu, obećavši im “popraviti” ulicu, stanari Mesničke ne odustaju od prosvjeda!

Obećanja gradonačelnika Bandića nisu im dovoljna, kao što je nedovoljan i izlazak na teren djelatnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada koji su stanarima detaljno objasnili kako će se i što napraviti za sigurnost pješaka, zamolivši ih za strpljenje do srijede 29. listopada kada bi trebali početi novi radovi. Oni strpljenja nemaju, a realizaciju obećanja ne planiraju čekati prekriženih ruku pa će tako danas od 10 sati na uglu Ilice i Mesničke, kod statue Andrije Kačića Miošića stanari prosvjedovati zbog, kako najavljuju, neodržive prometne situacije u tim ulicama.

Gradskoj upravi dostavili su i zahtjev za hitno postupanje pozivajući se na Zakon o općem upravnom postupku, koji je potpisalo 120 stanovnika Gornjeg grada.U zahtjevima traže fizičke barijere koje dijele kolnik od nogostupa, iscrtavanje zebri, uklanjanje katadioptera, bolje pozicioniranje znakova ograničenja brzine i zatvaranje prometa sjever – jug i jug – sjever preko Ilirskog trga na Gornjem gradu osim za službena vozila i stanare. Od nauma ne odustaju iako je Bandić već naručio iz Japana nove katadioptere koji će svijetliti cijelu noć, ali i mesingane “jastučiće” visine 10-ak centimetara, kao fizičke barijera kolnika i nogostupa i koji su obećani prije tri dana.– Tražimo vodoravnu i okomitu signalizaciju, znači iscrtanu „zebru“, ali i jasno vidljive vertikalne prometne znakove obilježenog pješačkog prijelaza – stav je stanara Gornjeg grada.

Čuvši da će na ulicu, Bandić je jučer “mamama Gornjeg grada” poručio da radije čuvaju svoju djecu, a njega puste da radi svoj posao.

– Ne treba raditi cirkus, za mjesec dana će sve tamo biti riješeno, ako ijedan stanar bude opet nezadovoljan, opet će se popraviti. Neka se tamo stanari sjete kako je prije izgledala Mesnička. Nitko je ne voli više od mene, a pozivam bilo koju mamu otamo nek dođe u Bužanovu, ja ću tih mjesec dana spavati u Mesničkoj ako treba - zaključio je.

Komentara 31

DU
Deleted user
08:46 18.10.2014.

Da su Zagrebacki vozaci normalni,kao sto ni su,tu nista ne bih bilo sporno,a ni pjesaci ni su bogzna sata dobri,jednostavno je netrepeljivost,bahatost,nekulturabesposlenost u Zagrebu nenormalna,pa stoga i ovakve reakcije na svaku manju ili vecu promjenu se dasavju ovakvi ispadi……….

TV
tvrdapixa
09:55 18.10.2014.

U Zagrebu postoji gradska gerila koja se diže na ustanak čim se nešto počne raditi. Sjetite se samo Varšavske i bacakanja po podu. A ovo na fotki vidim samo 2 mame, 4 tate i peseka kak idu iz "Starog fijakera" gde su bili na gablecu s našom Lanicom kojoj su pritom dali exkluzivni intervju.

IB
iva.begovic
14:24 18.10.2014.

Pa dobro im je rekao, što su toliko nestrpljivi i netolerantni. Stanari su iznijeli svoj stav, on je obećao stvar popraviti i kaj sad od toga još treba raditi veliku misu. Pa one ploče koje su ovih dana pale s Doma zdravlja u Remtinečkoj mogle su nekoga ubiti, opasnih mjesta po gradu ima još, čemu se toliko baviti samo jednom ulicom. Izgleda da mame u Remetinečkoj imaju više posla od mama od Mesničkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije