Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinara

Stanari Hanamanove ulice smrzavaju se jer nemaju plina

gradska plinara
arhiva VL
Autor
Sonja Hoffman
28.10.2010.
u 17:01

U najboljem slučaju građani će plin za grijanje dobiti u utorak, nakon Svih svetih

Stanari Hanamanove 30 nisu se u utorak razveselili prvom snijegu na Sljemenu jer su na temperaturi od dva Celzijeva stupnja ispod ništice ostali bez plina za grijanje i kuhanje.

Baš su na taj dan, od svih dana u godini, radnici Gradske plinare odlučili provjeriti ispravnost plinomjera i neispravne zamijeniti novima. Pregledom su ustanovili da plin u zgradi curi na više spojeva, pa su morali “zavrnuti pipu”, a stanari su se našli u čudu.

Odnijeli mjerila i otišli

– Smrzavamo se! K'o da nisu imali cijelo ljeto za provjeru instalacije – potužila se gospođa koja već godinama stanuje u zgradi.

Sjeća se da su jednom bili, no prije 10-ak godina.

– Nemamo na čemu ni čaj skuhati, a dok se instalacije ne poprave, može proći i deset dana – objasnila je.

Stanari, koji u strahu čekaju daljnji pad temperatura, dodaju i da bi poniženje bilo veće, djelatnici Plinare skinuli su i mjerila sa svih stanova pa i da, prije blagdana Svih svetih, poprave instalacije, neće se moći priključiti na glavni dovod.

Sami su si krivi?!

– Našli smo majstore koji sada ugrađuju nove cijevi, no zbog Svih svetih ekipa Plinare prije utorka neće nas prikopčati na mrežu – rekao je Tino Ramadan, stanar zgrade.

Iz Plinare ističu da je takva procedura i da oni tu oni ništa ne mogu, a stanari su bili dužni provjeravati plinske instalacije najmanje jednom u 10 godina, pa se ne bi našli u ovakvoj situaciji.

– Kada se otkrije da plin curi, naši djelatnici naprave zapisnik, a predstavnik suvlasnika dužan je osigurati popravak – objasnio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare.

Zamjena i kontrola plinomjera obavljaju se cijele godine, a u nekoliko toplih mjeseci godišnje nemoguće je provjeriti svih 260 tisuća potrošača.

– Čim stanari poprave instalacije, plin će im biti u što skorije vrijeme, nakon provjere, pušten – naglasio je Šestan i dodao da je Plinara u toj zgradi plinomjere mijenjala 2002. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije