Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za prostor

Srezovići: Klub je naš! Grad: Mi smo vlasnici Saloona

Saloon
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
17.07.2014.
u 09:30

Maro i Vlaho Srezović kažu da im je potvrđena legalizacija objekta, a u Gradu kažu da time nije moguće steći i vlasništvo

Nakon što je Grad Zagreb poništio ugovor o najmu prostora na Tuškancu, nekadašnjeg Saloona, s tvrtkom Klokan, navodeći kako ga treba sklopiti nakon javnog natječaja, u posjed kultnog zagrebačkog kluba ponovo je ušla KK Cibona. Na prostor od trenutka primopredaje paze djelatnici zaštitarske tvrtke.

– Pitamo se kako to da je KK Cibona ponovo u posjedu Saloona kada Cibona nije vlasnik, a pogotovu kako to da ispred stoje zaštitari koje ta ista Cibona plaća iako u novinama čitamo da je klub zapravo pred bankrotom – kažu Maro i Vlaho Srezović koji nastoje dokazati da su oni pravi vlasnici kluba.

- Od 2004. vodimo spor s Gradom Zagrebom radi utvrđivanja našeg prava vlasništva i upisa u knjige, a iz određenih dokumenata Grada evidentno je da nam ne osporavaju vlasništvo samog objekta – kažu Srezovići te se osvrću i na tvrdnju da im je odbijena legalizacija objekta.

– Nije točno, legalizacija je provedena, a žalba Grada na rješenje odbijena je. Čekamo da nas netko u Gradu primi kako bismo se dogovorili što dalje jer sada imamo zakonsko pravo postati i vlasnicima zemljišta na kojem je Saloon. Što se navodnog neplaćanja najma tiče, moramo reći da smo već ranije utvrdili da Grad Zagreb zapravo i nije bio vlasnik zemljišta na kojem je Saloon nego su to bili Kinematografi Zagreb te smo s njima i regulirali najam. Tek kasnije je ta tvrtka prodala zemljište Zagrebu – ističu Srezovići.

U Gradu priznaju da je legalizacija objekta na ime Vlahe Srezovića potvrđena, ali i dalje tvrde da je Saloon vlasništvo Grada.

– Grad će poduzeti sve zakonom propisane radnje da objekt i ostane u vlasništvu Grada te također drži da donošenjem rješenja o ozakonjenju rekonstruiranog objekta nije moguće steći vlasništvo nad objektom – kaže pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

>> Što je ostalo od kluba? Inventar Saloona završio na smetlištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije