Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena lokacije

Srednjovjekovni dani još danas kod Rudnika Zrinski

Foto: PP Medvednica
1/4
30.09.2018.
u 13:14

Može se prošetati vojnim logorom s viteškom opremom, probati srednjovjekovnu kuhinju ili okušati se u streličarstvu...

Prostor uz Rudnik Zrinski ovog vikenda postao je vojni logor koji su zaposjeli vitezovi s mačevima, buzdovanima, helebaradama, sjekirama, kopljma...

Na drugoj lokaciji zaživjeli su XIII. Srednjovjekovni dani na Medvednici, a svi koji su došli mogli su vidjeti i kako izgleda srednjovjekovna kuhinja te kušati grah ili gulaš iz zdjelica od kruha baš kao što se jelo u srednjem vijeku. 

Organizatori, Javna ustanova "Park prirode Medvednica", pripremili su razne predstave, u čijim se pauzama obilazi rudnik Zrinski, u kojem ih dočekuju rudari u potrazi za srebrom. Oni koji žele, mogu isprobati gađanje lukom i strijelom, kupiti koju sitnicu na srednjovjekovnom sajmu, dok najmlađe zabavlja žongler Trilja IV.

Organiziran je i besplatan prijevoz autobusima ZET-a, s polascima s Mihaljevca svaki puni sat. Ove je godine manifestacija pod pokroviteljstvom zagrebačke Turističke zajednice promijenila lokaciju, s obzirom da se utvrda Medvedgrad obnavlja.

Program traje još danas do 18 sati, ulaz je besplatan, no 20 kuna plaća se posjet rudniku.

Komentara 1

ZA
Zagorec101
17:32 30.09.2018.

NASTUPAJU:Družba vitezova Zlatnog Kaleža, Tahijevi puškari, Gupčevi streličari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije