Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička manifestacija

Srednji vijek vraća se na Medvednicu

Srednjovjekovni dani na Medvednici
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
27.09.2019.
u 15:31

Dvodnevna kulturno - turistička manifestacija "XIV. Srednjovjekovni dani na Medvednici" počinje u subotu u podne u području Rudarskog vrta kod Rudnika Zrinski u blizini Grafičara

Srednji vijek 14. godinu zaredom dolazi na Medvednicu. Dvodnevna kulturno - turistička manifestacija "XIV. Srednjovjekovni dani na Medvednici" počinje u subotu u podne u području Rudarskog vrta kod Rudnika Zrinski u blizini Grafičara. Zapalit će se tada vatra, a krenut će i kuhanje gulaša, raspoređivanje straže, proizvodnja novčića...

Posjetitelji će moći uživati u predstavama "Dolazak gospodara", "Napad razbojnika na Rudnik Zrinski" i "Suđenje coprnici u kojima će se boriti vitezovi s mačevima, buzdovanima, sjekirama... Nešto dalje, u vojnom logoru, moći će se iz prve ruke proučiti viteška oprema, među kojima su i lukovi, klade, mačevi, zastave, oklopi...

Na radionicama streličarenja moći će se isprobati i luk i strijela, dok je za najhrabrije tu sprava za mučenje. Uz vojni logor smjestit će se srednjovjekovna kuhinja, a grah i gulaš jesti će se iz zdjelica od kruha, kao u srednjem vijeku.

U pauzama između predstava posjetit će se moći i Rudnik Zrinski, u kojem će posjetitelje dočekati živa izložba, odnosno srednjovjekovni rudari u potrazi za srebrom. Tu je i nastup žonglera Trilja IV, dok će vitezovi pripremiti izvođenje glasnog pucnja iz srednjovjekovnih pušaka, arkebuze, kukača i topova.

Program će oba dana biti otvoren od 12 do 18 sati, a za posjetitelje je svakog punog sata organiziran i prijevoz autobusima ZET-a s Mihaljevca do Rudarskog vrta i natrag.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije