Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt uređenja

Sredinom 2014. ocjena realnosti ‘Zagreba na Savi’

Poplava Sava
Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2013.
u 09:40

Zagrebu bi se tim planom dobilo 360 hektara urbanističkog područja za gradnju i javne sadržaje

Projekt uređenja toka Save od slovenske granice do Siska kojim bi se i Zagreb znatno približio obalama rijeke nije zaboravljen, na njemu se radi, a engleski stručnjaci do sredine 2014. godine izradit će studiju utjecaja na okoliš i studiju izvodljivosti predviđenih radova.

Nad projektom budno motri Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap koja je o tome jučer organizirala treću stručnu tribinu.

– Pratimo razvoj projekta koji je iz vedra neba predstavljen 2008. godine, a želimo da se u njega uključe svi relevantni stručnjaci kako bi u konačnici bio dobar ali i ekološki prihvatljiv – kazao je Zlatko Blažević iz udruge Slap.

Objasnio je da je glavni cilj tribine povezati stručnjake kako bi kvalitetno mogli raditi na problematici uređenja i korištenja rijeke Save, ali i upoznati javnost s dosadašnjom realizacijom projekata.

Leo Penović iz HEP-a, koordinator projekta, istaknuo je da je projekt opširan jer osim uređenja voda obuhvaća i promet, uređenje Save kroz grad Zagreb gdje se mora uklopiti u urbanistički plan, ali i njeno energetsko iskorištavanje. U Zagrebu bi se dobilo oko 360 hektara sa svim urbanističkim, prometnim i rekreativnim sadržajima, a preko rijeke sagradili bi se i novi mostovi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
17:55 05.12.2013.

O cemu je ustvari ovaj clanak? "Nad projektom budno motri Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap koja je o tome jučer organizirala treću stručnu tribinu." - a kakav je projekt, koje su osnovice, zadace?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije