Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUNDULIĆEVA Riječanki Zagrebparking naplatio globu od 1300 kuna iako je propisno parkirala

Sramota: Pauk odvezao i auto s naljepnicom invalida

16.11.2008.
u 23:47

Pauk mi je odnio auto, a bila sam propisno parkirana – uzrujana je u nedjelju bila Riječanka koja je u subotu u središtu grada bezuspješno pokušavala pronaći svog limenog ljubimca.

Potraga za autom
Poslije podne je auto, na kojem je vidljiva naljepnica da se njime služi invalidna osoba, gospođa parkirala u Gundulićevoj ulici na mjestu za invalide nedaleko od Hrvatskoga glazbenog zavoda. Sa suprugom je, kaže, išla posjetiti prijatelje. Kada su se oko 18 sati vratili na parking, auta nije bilo!

– Zvali smo policiju da pitamo o čemu se radi, a oni su nam rekli da zovemo Zagrebparking jer ga je vjerojatno odnio pauk – objašnjava naša sugovornica.

Nije joj preostalo ništa drugo nego da posluša savjet te okrene broj Zagrebparkinga. No njegovi zaposlenici, tvrdi gospođa, nisu imali razumijevanja za njezin problem.

– Gospodin s kojim sam razgovarala tvrdio je da vjerojatno nisam imala naljepnicu na autu te da je zato došao pauk. Bio je jako neljubazan, a kada je shvatio o čemu je riječ, spustio mi je slušalicu – dodala je Riječanka koja će vjerojatno zapamtiti svoj prošli posjet metropoli.

U Strojarskoj su joj pak zaposlenici Zagrebparkinga, kaže, ponovo objašnjavali da nisu pogriješili te su je tražili da im pokaže rješenje kojim se dokazuje da je kao invalidna osoba vlasnica automobila koji je pauk digao s parkirališta. No rješenje je bilo u autu pa do njega nije mogla. Zato su joj uručili uplatnice za kaznu od 1300 kuna.

Ne vrijedi u Zagrebu!?
– Na kraju su mi rekli da moja naljepnica o invaliditetu ne vrijedi u Zagrebu! A u tome sam autu putovala Europom i nikad nisam imala problema – kaže gospođa, odlučna tužiti Zagrebparking. Njegov direktor Mate Kraljević nije mogao odgovoriti zašto se dogodio nesporazum.

– Pauk diže aute na dojavu policije. Izgleda da vozilo nije bilo parkirano po propisima, a više o slučaju mogu reći kada vidim kompletan predmet – kazao je šef Zagrebparkinga.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije