Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi ciklus izložbi

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna izlažu u školi na Kajzerici

Foto: ŠPUD
1/4
02.04.2021.
u 15:00

Učenici koji izlažu su Ivan Jakov Slijepčević, Lucija Obrovac, Karlo Sabolić, Mia Margeta, Vid Geras, Petra Pranjić, Matija Popovčić i Fran Marko Vlahinić,

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna trenutno su u obnovi nakon zagrebačkog potresa i već godinu dana svoje programske aktivnosti organiziraju na alternativnim lokacijama zahvaljujući dugogodišnjim partnerima i
suradnicima. Više programa realizirano je tako u Muzeju suvremene umjetnosti, Zbirci Richter te Pogonu Jedinstvo, ali i na otvorenom, platou ispred ŠPUD-a te na ogradi Botaničkog vrta PMF-a.

Osim na svojoj izvornoj lokaciji, na Trgu Republike Hrvatske 11, zadnjih gotovo godinu dana, ŠPUD djeluje na još dvije lokacije - IV. gimnaziji i Osnovnoj školi Kajzerica, obje na adresi Žarka Dolinara 9. Kako bi povećali izlagačku aktivnost učenika ŠPUD- a u ovom teškom razdoblju te približili rad učenika ŠPUD-a njihovim domaćinima, školama na Kajzerici, zajedničkim je naporima osmišljen novi ciklus izložbi ŠPUD u gostima te prva zajednička projektna aktivnost ovih škola u prostorima foajea IV. gimnazije. Prva izložba upravo je postavljena, a radi se o crtežima ljudske figure i krokijima u više crtačkih tehnika, učenika Odjela kiparstva, maturanata, čiji je mentor profesor i kipar Ivan Branko Imrović.

Izložba je zamišljena kao interaktivna, naime, nakon postavljene izložbe, učenici IV. gimnazije pisat će o likovnim tehnikama, likovnim elementima i kompoziciji, vrstama crteža koje prepoznaju u radovima i te će tekstove izlagati uz crteže. Važnost ove suradnje je višedimenzionalna, ona želi ukazati na prednosti jednog novog suživota dvije/tri škole, omogućiti dijalog između učenika ovih škola iako nema miješanja učenika (rad u dvije smjene), obilježiti i zabilježiti određena pristutstva u vremenu i prostoru, protočno oplemeniti prostore škole učeničkim radovima.

Foto: ŠPUD

Učenici koji izlažu su Ivan Jakov Slijepčević, Lucija Obrovac, Karlo Sabolić, Mia Margeta, Vid Geras, Petra Pranjić, Matija Popovčić i Fran Marko Vlahinić, odgovorni su i za postav izložbe. Koordinaciju izložbe i projektne aktivnosti vode Martina Božić, Bernarda Cesar i Željka Damjanić Pavlić uz podršku ravnatelja IV. gimnazije i ŠPUD-a - Sonje Kamčev Bačani i Filipa Pintarića. Izložba će biti postavljena do kraja travnja, a posjetit će je preko 1000 učenika ovih dviju škola, za sve ostale, izložba će se moći pogledati online.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije