Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevoz

Šprem poručio taksistima: Želimo kvalitetniju i jeftiniju uslugu

taksi
Anto Magzan/Pixsell
23.09.2010.
u 12:01

- Morate biti svjesni toga da će Cameo ići s drastično nižim cijenama. Dok oni nude pet kilometara vožnje za 20 kuna, vaša je cijena 46 kuna, rekao je taksistima Mijo Bezer iz Ureda za promet.

Predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem jutros je, uoči raspave o prijedlogu odluke o autotaksi prijevozu, primio predstavnike zagrebačkih taksista. Odmah na početku razgovora Šprem im je rekao da se zavaravaju ako misle da konkurencije neće biti.

- Želimo još kvalitetniju, ali znatno jeftiniju uslugu – rekao je Šprem.

Dodao je da će zastupnici raspravljati na današnjoj sjednici o prijedlogu odluke o taksi prijevozu, ali da o njemu neće glasati, nego će ga vratiti gradonačelniku na doradu da odluka bude još kvalitetnije pripremljena.

Šprem i taksisti dogovorili su da će formirati radnu skupinu koja će raditi na konačnom prijedlogu odluke, a u kojoj će sjediti predstavnici Grada, Skupštine, taksista i Udruge potrošača. No, kako stvari sada stoje, ne treba se nadati kompromisu. Naime, stavovi taksista su potpuno suprotni stavovima Grada i Gradske skupštine.

- Okolnosti su se promijenile, a deset godina vaše koncesije istječe. Sada će se tržište liberalizirati. Morate biti svjesni toga da će Cameo ići s drastično nižim cijenama. Dok oni nude pet kilometara vožnje za 20 kuna, vaša je cijena 46 kuna, rekao je taksistima Mijo Bezer iz Ureda za promet.

Predstavnici zagrebačkih taksista optužuju Cameo za damping i traže da se odlukom propišu jedinstvene cijene taksi prijevoza. Na pitanje shvaćaju li uopće princip liberalizacije tržišta, rekli su da ga razumiju, ali da cijene moraju biti iste (!?).

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:19 03.10.2010.

oće baba kruha đžaba... neš babo , apsolutno treba gledati ponudu i naravno potražnju, cijene su malo više od ostalih gradova znači treba tražiti rješenja za povećanje zarade taxi vozača, znači više vožnji i ... kvalitetnija usluga.

AU
autoritet
14:01 23.09.2010.

Šta imaju cifrati sa sadašnjim taksistima kao da su svete krave - UVESTI KONKURENCIJU!

PU
pumbica
13:38 24.09.2010.

Nečemo Riječke taksiste u Zagrebu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije