Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgroženi

Sporni plakati iz tramvaja završili i na britanskim portalima

Ilustracija
Goran Jakus/PIXSELL
05.01.2019.
u 12:20

Obavijesti, koje su postavljene u tramvajima, dio su javne kampanje kako bi se učenike srednjih škola upozorilo da ne piju previše.

Na plakatima koje je naručio grad Zagreb piše da žene koje prekomjerno konzumiraju alkohol imaju ‘nepromišljene seksualne odnose s nepoznatim osobama”. Obavijesti, koje su postavljene u tramvajima, dio su javne kampanje kako bi se učenike srednjih škola upozorilo da ne piju previše.

Na plakatima se pritom ne navodi da će se i muškarci koji neodgovorno piju vjerojatno upustiti u ‘nepromišljeni’ seks s nepoznatim osobama, ali piše da muškarcima povećava seksualnu želju i uzrokuje erektilnu disfunkciju”, stoji u članku koji je objavio britanski Independent.

Foto: Screenshot/Independent

Riječ je o seksističkim posterima, piše britanski portal.

Pod naslovom “Bijes zbog seksističkih anti-alkohol plakata u hrvatskim tramvajima”, The Independent i još neki strani portali objašnjavaju da je plakate postavio Grad Zagreb.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Navodi se da iz Grada ne smatraju ništa spornim na plakatima jer napisano "ne isključuje" da se ista stvar, seks s nepoznatima,  može dogoditi i muškarcima koji prekomjerno piju. 

Pogledajte i video Čudni znakovi gripe za koje možda niste znali

Komentara 16

AL
Alkana
13:10 05.01.2019.

Baš me zanima tko je to dostavio stranim novinama. Sve što piše na plakatu je istina! Ne znam što je sporno. Omamljene cure su laki plijen, teško se mogu suprotstaviti, a ne mogu niti procijeniti posljedice i to sve zbogg alkoholiziranosti.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:22 05.01.2019.

Pa to je kompliment ženama. Jer muškarci i u trijeznom stanju ulaze neoprezno u spolne odnose. Žene samo u alkoholiziranom.

SN
sasa.novak.58
12:49 05.01.2019.

Dakle, radi se o gradu čiji je gradonačelnik izjavio kako bi on bio dobra žena jer bi svima dao. Ako ništa, možemo reći da nas je Zagreb vjerno predstavio svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije