Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trg ivana kukuljevića

Ljetos uređeni trg zbog lokava vode opet kopaju

12.03.2018.
u 09:55

Možda će sad iskoristiti kišnicu i napraviti nam bazen – ironično komentiraju stanovnici, dok drugi dodaju da će se kišnica i dalje skupljati jer teren nije nagnut prema odvodnim kanalima.

“Kaj opet kopaju”, komentirali su stanovnici Španskog kad su početkom tjedna vidjeli radnike na Trgu Ivana Kukuljevića, koji je okupljalište u kvartu. Bijes u njima bio je utoliko veći jer su živjeli uz bagere cijelo prošlo ljeto kako bi se na trgu napravila odvodnja. Omiljena površina nekoliko je mjeseci bila raskopana da bi, kad su se Španci vratili s godišnjih odmora, za prve kiše primijetili da se voda još uvijek zadržava te se stvaraju lokve.

– Strašno na što je sličio park poslije te kiše, a oni su, kao, riješili problem. Možda će sad iskoristiti kišnicu i napraviti nam bazen – ironično komentiraju stanovnici, dok drugi dodaju da će se kišnica i dalje skupljati jer teren nije nagnut prema odvodnim kanalima.

– Na nekim dijelovima čak je i viši od kanala tako da kišnica i ne dođe do njega – kaže jedna stanovnica. Da se uistinu radi o popravljanju onoga što nisu napravili dobro, potvrdio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Željko Jeger.

– Stizalo je toliko pritužbi da se sada radi na tome da lokve i bare više ne budu dio Trga Ivana Kukuljevića – kaže Jeger. Tijekom ljetnih radova problem poplavljivanja trga pokušali su riješiti postavljanjem dviju velikih cijevi s istočne i zapadne strane te su ugradili nove šahtove, koji su trebali biti spojeni sa slivnicima smještenima uz rub pješačke zone. Šahtovi su stavljeni, no nisu povezani kanalicama tako da voda ne otječe u njihovu smjeru. Na slučaj “bazen” na ovom trgu lokalna samouprava upozorava još od 2014. godine, a Špansko su zbog toga prozvali i zagrebačkom Venecijom. Otkako je naselje nastalo, odvodnja na trgu donedavno se nije pokušala riješiti pa se središnjim trgom za svake veće kiše nije moglo prolaziti bez gumenih čizama. Moralo se posezati za paletama i gajbama kako bi se prešlo s jedne na drugu stranu, a stanovnici se nadaju da će ovaj problem sada konačno biti riješen.

Pogledajte i galeriju: Novi rotor za 280 milijuna kn

1/7

 

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:48 12.03.2018.

Hm, kad se počne delati, onda se dela stalno. Jedino su uzeli izvođače kumove, kojima je građevina Špansko selo, a mislisli su da ako rade u Španskom, da je to sasvim dobar spoj neznanja i građevine. Ma kaj, bacit ćemo još par milijunčića poreza i prireza. Ima se zagrebačkih ofcih, samo treba nabrusiti škare za šišanje i prirez na 29 % i sve u redu. Uživajte bandićoljupci.

AN
ante92
10:11 12.03.2018.

Bandićevo delanje, ništa se u gradu ne radi kako treba.

DO
dopizdilomi
13:27 12.03.2018.

Struka, stručnost i transparentnost uz podršku vjerodostojno. Bitno da se "dela", postotak uzima a kumovi zarađuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije