Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naručeno 100.000 zaštitnih maski

Šostar: Od ponedjeljka počinju testiranja na koronavirus u Zavodu Andrije Štampara

Bandić o postupcima i mjerama Grada Zagreba u vezi s epidemijom COVID-19
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/16
13.03.2020.
u 12:26

Pozivam naše sugrađane na svim razinama na odgovornost. Želim da budemo odgovorni prema sebi i prema drugima. Ovo je vrijeme razboritosti. Trebamo biti i bez panike, poručio je zagrebački gradonačelnik

Trenutačno je naručeno 100.000 zaštitnih maski. Proizvode ih dnevno pet do sedam tisuća, a od sljedećeg tjedna i po 10.000, kazano je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba.

"Gradonačelnik Milan Bandić donio je odluku da neće raditi zagrebački vrtići. Donesena je odluka da će svi moći dovesti djecu u škole i vrtiće. Odgojno-obrazovne ustanove provodile su sanitarne mjere i provodit će ih i dalje", kazao je pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.

Video: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

"Oko 1700 ljudi u Zagrebu je pod nadzorom. Uvodimo nove linije, zatrpani smo pozivima. Dogovorili smo s ministrom Berošem da počinje na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" testiranje na koronavirus. Krećemo od ponedjeljka s testiranjem", kazao je ravnatelj Zvonimir Šostar.

Bandić o postupcima i mjerama Grada Zagreba u vezi s epidemijom COVID-19
1/13

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je da se radi maksimalno te da će raditi od 0-24 i da nema mjesta panici.

"Pozivam naše sugrađane na svim razinama na odgovornost. Želim da budemo odgovorni prema sebi i prema drugima. Ovo je vrijeme razboritosti. Ne trebamo biti u panici. Bilo bi opasno širiti paniku tamo gdje ne treba. Trebamo biti solidarni u nesreći koja nas je zatekla", kazao je Milan Bandić. 

Video: 20 novosti o koronavirusu

Ako sumnjate da imate koronavirus, ne idite izravno u bolnicu nego nazovite svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji:

Komentara 7

Avatar Forest Trump
Forest Trump
20:32 13.03.2020.

Dali Šostar planira i dezinfekciju pacjenata metodom “suhi led” čujem da je jako efikasna i izdašna !!!!

GR
gravitacija
14:30 13.03.2020.

Šta vi lupetate. Pa svojim zaposlenicima koji rade sa strankama i idu po terenima ne možete osigurati tj. kupiti potrebna sredstva jer nema novaca a nama obečajete sve i svašta. Lopovi.

DO
doktorica
17:29 13.03.2020.

Jel to onaj šta se slikao sa striptizetom u krilu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije