Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz Hendrixov most

Green River Festival vraća u vremena kad se uz Savu kupalo na nudističkoj plaži

Zagreb: Na Savskom nasipu počelo prvo izdanje Green River Festivala
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/19
20.08.2020.
u 21:00

Jednom tjedno Green oaza ugostit će i tematske plesnjake, a navečer nastupaju DJ’evi, Jeboton ansambl i mnogi drugi.

Babinjak je praktički bio prva nudistička plaža u Europi. I to zamislite, na Savi. Dečki su bušili rupice u drvenim ogradama da bi špijunirali djevojke. Obitelji su, rekao je jedan od prvih posjetitelja Green River Festivala i nekadašnji kupač popularnog savskog kupališta, 78-godišnji Zlatko Sambol, dolazile na plažu s rajnglama, punjenim paprikama i Cocktom na ručak. Nitko se nije bojao ostaviti stvari bez nadzora. I bila su to zaista drugačija vremena, a taj doživljaj, ili barem dio, nudi svojevrstan vremeplov, odnosno prvo izdanje ove "zelene" manifestacije, na savskom nasipu pokraj Hendrixovog mosta koja traje do 20. rujna.

A osim babinjaka, odnosno prostora gdje će suvremene i emancipirane žene, među kojima je i poduzetnica Kristina Ercegović, govoriti o svojim iskustvima te dijeliti savjete, ispod mosta nalazi se prava mala mirna i moderna vodena oaza. Za svakoga ima ponešto, govori organizatorica i predsjednica udruge Priroda za sve, Ana Rosandić, pa za pivoljupce se pobrinula pivovara Medvedgrad, a za gurmane se peku mesne i bezmesne delicije poput pogačica i bečkog odreska.

- Idea je približiti posjetiteljima primjenu obnovljivih izvora energije kao učinkovitih rješenja budućnosti te potaknuti ljude na upotrebu i u vlastitim domovima. Zato su svi materijali koji se koriste reciklirani, a usto se na prvom štandu može "unajmiti" plastična čaša u koju se toči piće te se na kraju vraća i dobije povrat novca - kazala je ekipa Green River Festivala.

20.08.2020., Zagreb - Savski nasip, pokraj Hendrixovog mosta. Zapocelo je prvo izdanje Green River Festivala. Organizatoru je cilj ponovno ozivjeti dogadjanja na rijeci Savi, kao i nekadasnju tradiciju savskog kupalista, uz naglasak na odrzivosti i suzivotu s prirodom. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Za one žedne je tu i "kućica" gdje se pravi kokteli i tik do nje solarne ležaljke za sunčanje i punjenje telefona. Za koji će se dan postaviti i za odbojku na pijesku, a prošlost i budućnost spojili su VR naočalama i prizorima sa Save.

- Imamo one standardne poput cosmopolitana, cuba libre, mojita... A pravi hit će zasigurno biti Green River koktel od ružmarina, mente, limuna, gina, naranče i sirupa od bazge - objasnila je ugostiteljica, Jelena Kavaica.

Za djecu će, pak, biti organizirane razne radionice, dok će odrasli moći donijeti bilo kakav materijal od kuće i okušati se sami u kreiranju te šivanju vlastitih zaštitnih maski. Za nekoliko tjedana usto, odnosno 12. rujna, očekuje se i Ribička večer gdje će ekipa iz Športsko ribolovnog društva Peščenica okrijepiti nepca posjetitelja sa 100 litara fiš paprikaša, dok će atmosferu zagrijati bend Stampedo.

20.08.2020., Zagreb - Savski nasip, pokraj Hendrixovog mosta. Zapocelo je prvo izdanje Green River Festivala. Organizatoru je cilj ponovno ozivjeti dogadjanja na rijeci Savi, kao i nekadasnju tradiciju savskog kupalista, uz naglasak na odrzivosti i suzivotu s prirodom. Ana Rosandic - organizatorica. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
11:28 21.08.2020.

A je? kao prošlogodišnje Ljeto na Savi; hrpa love a učinak nula bodova. Nije bitno. Bitno da je lova namjenski potrošena na boljitak građana Zagreba (ako nas još ima uopće)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije