Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ovisi o kupaonici

Sobe u obnovljenim domovima studente će koštati 200 do 700 kn

obnova domova
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
10.12.2015.
u 12:30

Nakon preuređenja domova Stjepan Radić i Cvjetno smještaj je podijeljen u šest cjenovnih kategorija, ovisno o paviljonu i kupaonici. Useljavanje u domove počinje od 4. siječnja, a rezervacije će biti otvorene u drugoj polovici prosinca

Nakon četiri mjeseca obnove radovi na studentskim domovima Stjepan Radić i Cvjetno naselje privedeni su kraju, a više od 4500 studenata koji zbog toga nisu mogli u svoje sobe počet će se useljavati 4. siječnja 2016. Pejo Pavlović, sanacijski upravitelj Studentskog centra, potvrdio je da će radovi prema planu biti gotovi do kraja godine i da će studenti uskoro u nove sobe, koje će ipak biti nešto skuplje nego dosad.

I nije drastično

– Iako je prvotni plan bio da se s useljavanjem počne u tjednu prije Božića, odlučili smo pričekati prvi radni dan u novoj godini – objasnio je Pejo Pavlović te napomenuo kako je subvencija u iznosu od 400 kuna koju su studenti dobili od Ministarstva obrazovanja dok je trajala obnova kako bi lakše podmirili troškove stanovanja isplaćena za razdoblje do 1. siječnja. A kada se vrate u domove, studenti će se susresti i s već najavljenom korekcijom cijena koja je konačno i točno definirana. Naime, dosad su studenti morali izdvojiti 200, 400 ili 600 kuna, a sada će se, kako doznajemo, uvesti čak šest cjenovnih kategorija, od 200 do 700 kuna.

– Kao što smo i najavili, povećanje nije drastično, prvi su dogovori u Ministarstvu obavljeni, a idućeg bi tjedna nove cijene trebale biti i službeno potvrđene – rekao je sanacijski upravitelj SC-a te najavio kako će ipak većina soba biti od 200 do 400 kuna.

Rezervacije online

Dosad se cijena soba razlikovala s obzirom na to u kojem su domu te jesu li u novom ili starom paviljonu. No, s obzirom na to da su sada obnovljeni svi paviljoni na Cvjetnom i većina na Savi, cijena će ovisiti o tome ima li soba vlastitu kupaonicu, dijeli li je s drugom sobom ili ima zajedničku kupaonicu na katu. S rezervacijom novih soba studenti će početi u drugoj polovici prosinca preko online sustava.

Komentara 2

TH
than
02:09 11.12.2015.

Pa svi ce navaliti na ove za 200 kuna. Kao da je bitna kupaonica. Odes i istusiras se u zajednicku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije