Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela sniženja

Sniženja nisu ni blizu onima u inozemstvu, ali svi su pohrlili

Avenue Mall
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
28.12.2013.
u 10:00

Kupci čekaju postblagdanske sezonske popuste kako bi kupili ono što ih zanima - trgovački centri Garden Mall, City Center one East i Westgate bilježe porast posjetitelja, Arena rekorder po posjećenosti tijekom godine

Sezonska sniženja, koja su nastupila odmah nakon božićnih blagdana, zavladala su trgovačkim centrima, a mnogi su dočekali da odjevni predmet koji su gledali mjesecima konačno bude dio njihove garderobe. Oni koji su bili dovoljno uporni i pretražili svaku policu da nađu ono što traže dobili su ga i do 50 posto jeftinije.

U trgovačkim centrima zadovoljno trljaju ruke tvrdeći da ima i više posjetitelja nego lani u isto doba. Garden Mall u prosincu bilježi 15 posto više posjetitelja, a o porastu govore i u City Center one East i Westgate. Avenue Mall i CC one West ovu će godinu završiti s prometom na prošlogodišnjoj razini. Iz Arena Centra pohvalili su se 10-postotnim rastom tijekom svih 11 mjeseci 2013.

– Nema razlike u kupnji prije i poslije Božića. Centar smo u kojem se ljudi najdulje zadržavaju i najviše troše, a na jednodnevne i vikend izlete počeli su dolaziti iz cijele Hrvatske, uglavnom na rasprodaje – kaže direktorica marketinga Sanja Vladović.

Kupci su, pak, podijeljeni. Neki će reći da nisu mogli bolje proći, dok su drugi našli predmet koji su tražili, no nisu našli pravi broj ili im se ne sviđa cijena... Ipak, ima i onih koji troše bez obzira na to jesu li sniženja ili ne.

– Kupila sam cipele u Zari za 199, a koštale su 219 kuna. Našla sam se sa sestrom na kavi i završile smo u shoppingu – priča Ana Marija Sršen, dok sestra Paula, koja živi u Londonu, dodaje da se naša sniženja ne mogu usporediti s onima u Velikoj Britaniji.

– I potuku se da dođu do željene stvari – uspoređuje Paula Sršen. Suzana Mlinarić kćeri je Tini, pak, kupila zakasnjeli poklon za Božić.
– Torbu smo, umjesto 400, platile 300 kuna – kaže Suzana Mlinarić. Studentica medicine Ana Marija Mandurić zadovoljna je svojom kupnjom. Za sto eura, koliko je od roditelja dobila za Božić, kupila je traperice, hlače, vestu s krznom i sako, a još joj je ostalo 150 kuna.

 

Komentara 7

KR
kresimirn
11:05 28.12.2013.

ovo sto se kod nas zove "snizenje, popust do 80%), trgovci vam se smiju u facu kako ste glxx narod, dok normalna cijena vani iznosi 80% nasih "snizenja"

Avatar comandante
comandante
10:53 28.12.2013.

ne kupujte nista dok lihvari nespuste marze na pristojnu razinu. Zasto bi mi placali skuplje od visestruko bogatijeg zapada??

PA
pancake
17:14 29.12.2013.

Kod nas ionako nema originalne robe, sve je kopija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije