Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životinje u 12 mjeseci

Snimili veleposlanici: Pogledajte fotografije životinja iz kalendara zoološkog vrta

Zoološki vrt - kalendar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
13.12.2017.
u 09:43

Rezultat proljetnoga projekta pod vodstvom Damira Hoyke može se kupiti u suvenirnici Baobab, a za ožujak iduće godine pripremaju i izložbu.

Veleposlanici za Zoološki vrt – tako se, u najkraćim crtama, može opisati jučer predstavljen novi kalendar ZOO-a, pripremljen za 2018.

Kao i sve godine, posve razumljivo, glavni su motivi svakog od dvanaest mjeseci životinje, ali ono što ovaj kalendar razlikuje od ostalih jest činjenica da su fotografije snimili veleposlanici u Hrvatskoj.

Zoološki vrt - kalendar
1/17

– Kalendar sadržava fotografije nastale proljetos u Vrtu u sklopu kreativnog projekta “Veleposlanici za biološku raznolikost” – objasnili su u Zoološkom, pa dodali kako su tada, pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, stanovnike ZOO-a fotografirali Philippe Benoit, veleposlanik Belgije, Andrew Stuart Dalgleish, veleposlanik Velike Britanije, Tanya Dimitrova Dimitrova, veleposlanica Bugarske, Juan Luis Nilo Valledor, veleposlanik Čilea, Maciej Grzegorz Szymański, veleposlanik Poljske i Stavros Tsiepas, grčki veleposlanik.

Za ožujak iduće godine, najavili su veleposlanici u ZOO-u, pripremaju izložbu “Zagreb očima stranih veleposlanika”, a dotad se njihove fotografije mogu vidjeti upravo u kalendaru koji se može kupiti u suvenirnici Baobab, a dio prihoda namijenjen je Zelenoj mreži. 

   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije