Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka Za grad

'Slučaj Svetica nova je privatizacija javnog prostora'

'15.10.2012., Zagreb - SRC Svetice, stanje staze na atletskom stadionu je poprilicno u losem stanju. Izlizana staza. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
07.01.2014.
u 12:25

Ivan Zelenić, stručnjak za regionalni razvoj stranke, predlaže da se budući nogometni centar premjesti u ruralni prostor uz neku od lokacija gdje već postoje turistički sadržaji poput toplica.

Razvoj Zagreba odvija se stihijski, a najava gradnje kampa HNS-a na Sveticama samo je još jedan dokaz za to. Tvrde to u zagrebačkoj stranci Za grad.

Smatraju da je gradnja kampa na mjestu sadašnjeg sportskog centra koji je dostupan svima, "de facto privatizacija javnog prostora".

– Nedopustivo je da se umjesto urbanista prostornim planiranjem bavi vrh Hrvatskog nogometnog saveza uz podršku aktualne zagrebačke vlasti – jer oni, nažalost, ne razmišljaju o rekreativcima i djeci kojoj će ovakav potez oduzeti dragocjeni prostor za rekreaciju – izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke.

Ivan Zelenić, stručnjak za regionalni razvoj stranke, predlaže da se budući nogometni centar premjesti u ruralni prostor uz neku od lokacija gdje već postoje turistički sadržaji poput toplica.

– Takva investicija dala bi zamah gospodarstvu i otvorila radna mjesta u krajevima koji su stradali u ratu ili imaju visoku stopu nezaposlenosti – smatra Zelenić.

Ovo je samo još jedan primjer gradonačelnikova “europskog” upravljanja Gradom u kojem se odluke donose mimo demokratske i pravne procedure. Po starom običaju, o pitanju upotrebe javnog prostora uopće se nije povela javna rasprava – susjede, lokalni mjesni odbor i vijeće gradske četvrti te ostale zainteresirane građane nitko nije ništa pitao. Osim toga, u ovom trenutku uopće nije jasno koristi li se sporno zemljište na temelju odluke o privremenom korištenju, na temelju ugovora o zakupu ili na temelju ugovora o koncesiji. To predstavlja i politički problem, jer je riječ o javnom dobru u vlasništvu Grada Zagreba i građani imaju pravo znati pod kojim uvjetima i na koji način je stečeno određeno gradsko zemljište, smatraju u stranci.

>>'Ne vidim nikakav problem u tome što ćemo na Sveticama graditi kamp'

Komentara 3

MO
mojazemlja
10:11 08.01.2014.

Zanimljivo kad se treba"maknuti "Trg zločinca",Bandić je poziva na mjesne odbore,gradske četvrti,građane,javnu raspravu...itd.A kad treba rješiti Svetice..nazove dva pajdaša i kaže:ponesite papire pa ćemo uz kavu to potpisati..

Avatar TinaMazze
TinaMazze
13:58 07.01.2014.

Što ste se uhvatili Svetica i nogometnog kampa....pa logično je da naši heroji kao dokazani ljubitelji cajki žele biti u žarištu zbivanja a ne negdje u preriji među lisicima i vukovima!!!Ovako će dečki nakon treninga moći uz milozvučne zvukove Cece,Daree Bubamare ili Mile Kitića udisati energiju za velike pothvate!!!!!!! Dakle ja sam za kamp na Sveticama !!!!!!!!!!!!

KR
KroničarHr
14:05 07.01.2014.

Stvarno su Zagrebcani pred izborom?! I to vec po pravilu. Uhvate se uvijek dvije lupeske ekipe, dva neopravdana interesa, pocev od izbora do doslovno svake aktivnosti potencijalno interesantne gradjanima. I jedina mogucnost je izabrati stranu "svoga lupeza". Ova frka me tocno na to podsjeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije