Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED U ZAGREBU

'Slobodanu Ljubičiću mjesto je u pritvoru, a ne na slobodi'

prosvjed
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
11.11.2014.
u 18:47

Prosvjednici smatraju da je neprihvatljivo da se Ljubičiću omogući obrana sa slobode

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu danas je održan prosvjed grupe građana Za Zagreb bez mafije pod nazivom Protiv jamčevine Slobodanu Ljubičiću. Prosvjednici smatraju da je neprihvatljivo da se Ljubičiću, bivšem predsjedniku uprave Zagrebačkog Holdinga koji je uhićen u sklopu afere Agram, omogući obrana sa slobode. Isto je omogućeno svim drugim osumnjičenicima u aferi osim gradonačelniku Milanu Bandiću.

Prosvjed, na kojemu se okupilo 30-ak ljudi, organizirala je nekolicina građana, među kojima je i Luka Resanović. Na Facebooku su otvorili stranicu pod nazivom Za Zagreb bez mafije.

– Posebno je neprihvatljivo da je prihvaćena jamčevina Slobodanu Ljubičiću zato što je riječ o čovjeku koji je bio visoki gradski dužnosnik, bio je godinama šef uprave Zagrebačkog holdinga, za kojeg postoje opravdane sumnje da je provodio javne natječaje mimo zakona. Ako je mogao biti toliko pokvaren svih ovih godina da zakida građane za zasluženu priliku, onda mu je mjesto u pritvoru, a ne na slobodi – rekao je za Večernji Risanović, dodajući da će organizirati slična javna okupljanja protiv svih odluka suda koje smatraju nepravednima.

>> Prihvaćene sve jamčevine osim Bandićeve

Komentara 29

SU
suncesmokvemaslina
10:42 12.11.2014.

više plakata nego prosvjednika...

Avatar antuntun55
antuntun55
19:01 11.11.2014.

nije Luka,,već Jovan Resanović...

SP
Spezispezi
12:04 12.11.2014.

Šta će nama sudovi kad imamo vladine udruge. Lijepo njima dajte vlast i nek komitet osnuje prijeki sud, jedan stol i list papira je dovolja, izvedi okrivljenika na trg i po kratkom postupku. Treba nam samo par ovih udruga i sve smo riješili u državi, ovi nek sude, Gong nek bira predsjednika i sabornike, Dokumenta nek bude policija. Ušteda ogromna. Ovi ionako imaju lovu, par milijardi iz proračuna pa ne treba dodatno izdvajati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije