Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“zagreb city” milana bandića

Sljedeći će tjedan o 'Manhattanu' i s Francuzima, Velesajam se ruši

Milan Bandić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.03.2019.
u 09:23

Susreo se s Arapima da vidi “kako se živi, radi i gradi u Dubaiju”, a za sljedeći je tjedan dogovorio i sastanak s Francuzima, točnije s tvrtkom Bouygues Batiment International, da provjeri kakve ideje oni imaju za “zagrebački Manhattan”

Susreo se s Arapima da vidi “kako se živi, radi i gradi u Dubaiju”, a za sljedeći je tjedan dogovorio i sastanak s Francuzima, točnije s tvrtkom Bouygues Batiment International, da provjeri kakve ideje oni imaju za “zagrebački Manhattan”.

– Zasad vam ne mogu ništa reći, ali razgovarat ćemo sa svima, nismo zatvorili vrata – rekao je jučer gradonačelnik Milan Bandić pa dodao kako je “Zagreb city” ipak njegova originalna ideja. Kako je objasnio, Velesajam će srušiti, a igralište Lokomotive i hipodrom preseliti.

– Suludo bi bilo da gledamo 20 konja, pet štala i jedan hangar na 550 tisuća kvadrata, to ne rade ni pijani milijarderi – ustvrdio je Bandić pa dodao kako će se s investitorima dogovoriti što će se nalaziti na prostoru od milijun četvornih metara. Ako požele graditi, primjerice, neboder od dvjesto katova, zašto to ne bi – kazao je Bandić, i napravili.

– Možda i ja dobijem gore neku kancelariju pa ću za 20 godina odande gledati što je sve u Zagrebu napravljeno – svoje nade podijelio je gradonačelnik na tradicionalnoj presici prije današnje sjednice Skupštine. Komentirao je i posjet Miši Kovaču u bolnici pa je rekao da je bio i kod Đele Jusića, ali i da je sam “neki dan” tri sata proveo u klinici na Jordanovcu jer je “na avionu” za Dubai “pokupio neku bakteriju”.

>>Milan Bandić

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
09:33 21.03.2019.

Opet puno priče, a od svega na kraju neće biti ništa... A da dovedete nekog investitora i realizirate projekt Zagreb na Savi? Bar onaj infrastrukturni dio za regulaciju toka rijeke i izgradnju hidrocentrala. Ili je to već ispričana priča, pa idemo pričati nešto novo?... A metro? Zašto se o tome niti ne govori?

IB
iva.begovic
07:07 22.03.2019.

Ovine dana negdje pročitah da se Grad Zagreb zadužio za 163 miliona kuna. Nije to neki novac za budžet od preko 7 milijardi, ali baš zato zanimljivo bi bilo znati - zašto se Grad zadužio.??? Jeli moguće da je gradska blagajna prazna. Ako postoji problem s novcem onda je ovaj projekt Gradu itekako potreban zbog komunalnih naknada koje bi investitor bio dužan uplatiti. Koliko je hitno začepiti rupe u blagajni utjecat će koliko će projekt biti transparentan. A inače, mislim da se razvoj ne može i ne treba zasutavljati. Vrijeme je pregazilo Velesajam i ono što od njega vrijedi treba konzervirati i sačuvati, a predivan, veliki prostor uz rijeku pametno iskoristiti. Glasam za što više zelenila, za Central Park. Zgradurine ionako nema tko naseliti.

MA
Maro
14:29 21.03.2019.

Juri bandiljero da se još mazne što se može prije nego siđe s konja...srećom ima na svim pozicijama pa i na Velesajmu vrlo podobne ljude na vrhu koji će sve potpisati što treba jer ionako nitko od njih nije iz Zagreba pa im to sve skupa ne znači ništa osim ekstra šuške...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije