Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U subotu Arena Centar je pod maskama!

Arena Centar
Foto: Promo
1/6
PR
Autor
PR članak
20.02.2017.
u 11:15

Za najmlađe kreativce u subotu, 25.veljače, Arena Zagreb organizira veseli maskenbal u sklopu kojega posjetitelje i djecu uz pregršt zabave očekuju i vrijedne nagrade. Sa službenim početkom u 10 sati ujutro, predškolci ali i oni nešto stariji mogu se okušati u plesu, pjesmi te prilici da u finalu za svoj trud budu i nagrađeni.

Naime, program koji će trajati do 19 sati navečer podijeljen je na jutarnju i popodnevnu varijantu i obiluje zabavnim aktivnostima kao što je natjecanje u karaokama, ples i kreativne radionice nazvane Fašničke maske za prijatelja koje će se odvijati u suradnji s Muzejom grada Zagreba. Kako naglašavaju organizatori, jedan od ciljeva je i kod najmlađih razviti osjećaj zajedništva, solidarnosti i humanosti jer maske koje se u subotu izrade u Areni mogu biti darovane i djeci koja zbog bolesti nisu u mogućnosti sudjelovati u samoj izradi i fašniku. Sudjelovati mogu sve dobne skupine, a ujedno se radi i o prilici za roditelje da provedu ugodan obiteljski dan s najmilijima kojima mogu biti i od pomoći pri izradi najljepše maske. Također, djeca se izradom ukrasnih krinki od kolaža i drugih materijala mogu upoznati s pokladnom baštinom i fašničkim običajima karakterističnim za ovo područje.

"Veseli nas spoznaja da su i naša karnevalska događanja prijašnjih godina uvijek bila odlično posjećena, što očekujemo i ove godine. Spomenula bih i nastup Plesnih punktova Zagreb koji će dodatno uveličati dan posvećen djeci, ali i činjenicu da cijela manifestacija ima vrijedan humanitarni aspekt kojim ćemo radost nastojati prenijeti i na one koji ne mogu biti prisutni", poručila je Tatjana Smojver iz Arena Centra.

Tako će u sklopu najavljene dobrotvorne note posjetitelji moći donirati CRVENE NOSOVE, klaunovedoktore koji već sedmu godinu razvlače osmijehe na licima bolesne djece i starijih i nemoćnih štićenika domova. Arena Centar je osigurao tradicionalnu pokladnu poslasticu – krafnu za sve posjetitelje koji doniraju CRVENE NOSOVE.

Klaunovidoktori za sebe kažu da su šumeća tabletica radosti koja je do sada uspješno vratila sreću u više od 74 tisuća srca. Redovito donose igru i smijeh u sobe 13 hrvatskih bolnica te plešu na uspomenama s korisnicima četiri doma za starije i nemoćne.

Želite prijaviti greške?