Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inventura Kvartovske tribine

Sljedeće godine početak radova na bazenu, novom vrtiću i Domu zdravlja u Španskom

12.09.2014.
u 11:00


Stanari će na korištenje dobiti i sportsku dvoranu u Medarskoj ulici

Kiša, koja ovih dana neumorno pada, a ovoga je ljeta prouzročila nekoliko bujica i poplava, smeta i stanarima te onima koji posluju na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom.

Odvodi ne primaju toliku količinu vode, pa je trg tijekom kišnih dana sasvim potopljen.

– Previše imamo asfalta koji ne može upiti toliku količinu oborina, a odvodnja je loša na samom trgu. No prevelik je to zahvat za malen proračun četvrti – kazao je predsjednik Vijeća GČ Stenjevec Vladimir Andrić te dodao da je poslan prijedlog Gradu za sanacijom koju očekuju u sljedećoj godini. Ipak, stanari ulice Donje Vrapče, čini se, neće više gacati po blatu. Njih dvjestotinjak do kraja rujna trebalo bi dobiti asfalt, a trenutačno se traži izvođač radova. Projektna dokumentacija se radi i za gradnju vodovodne mreže u Oraničkim odvojcima, a velika građevinska rupa u Medarskoj, kod HEP-a, u kojoj se zadržava voda, pa je time bila idealna za legla komaraca, dok su se po suhom vremenu tamo okupljali štakori, konačno je zatrpana.

Tako je veliki sanitarni i ekološki problem koji je građane mučio godinama konačno riješen. Bazen na mjestu karting centra u Španskom, Dom zdravlja Zagreb Zapad i novi dječji vrtić na parceli između Stenjevečke ulice i Ulice hrvatskih branitelja kapitalni su projekti i gradske investicije kojima se bliži konačni epilog, na zadovoljstvo svih Večernjakovih čitatelja koji su na to upozoravali. Za Dom zdravlja i vrtić već postoji projekt, a početak gradnje očekuje se u sljedećoj godini.

–Sadašnji Dom zdravlja građen je kad je četvrt brojala 30.000 stanovnika, a sad ima 52.000. Za bazen se projekt tek izrađuje, no izdvojen je novac u proračunu za 2014.godinu. Ostaje da se u proračunu za iduću ili 2016. godinu osigura novac za izgradnju – kaže Andrić te dodaje da uskoro mjesna samouprava seli u nove prostorije u Medarskoj, gdje će smjestiti i DVD Vrapče Zapad, te veliku sportsku dvoranu, koju će moći koristiti i stanovnici ove gradske četvrti. Gradnja je završena u srpnju, a useljenje očekuju u listopadu.

Izgradnju žele spriječiti na Savskoj Opatovini, čiji stanovnici u malenim obiteljskim kućama žive uz prirodnu zelenu oazu.

– Mnogi tamo žele graditi jer je nedavno to i omogućeno UPU-om, no zalagat ćemo se za zaštitu izvorišta pitke vode, koja je u blizini. Gradnjom bi se samo devastirao okoliš i zagadila čistoća vode – rekao je Andrić, predsjednik Vijeća gradske četvrti.

Komentara 4

SE
sestrićna
11:26 12.09.2014.

i to sve prije izbora :)))

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
12:48 12.09.2014.

Sve ove aktivnosti pokrenuo je HDZ sa svojim koalicisjkim partnerima, nakon što je na prošlim lokalnim izborima, nakon 13 godina, došao na vlast u Gradskoj četvrti Stenjevec. I dalje će mo se zalagati za bolji i ugodniji život unašoj gradskoj četvrti. Nažalost linija ZET-ovog busa kroz Medarsku ulicu još nije odobrena od strane gradonačelnika, ali nadmao se d aće mo i to izboriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije