Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj kvart

Slavko Sobin: U šetnji sa svojom Bubom upoznao sam cijelu Knežiju

sobin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
27.03.2017.
u 17:00

Kao dijete htio je biti violinist, a glumca sad čeka premijera prve monodrame "Političar"

Centar, centar, centar – samo jedan dio grada u glavi je bio glumcu Slavku Sobinu kada je prije šest godina razmišljao o kupnji stana.

Šetnja u pidžami

Razmišljao o centru, završio na Knežiji, a činjenica da poznaje svaku livadu, park i klupicu dovoljno govori o tome da je kvart na južnom dijelu Trešnjevke za njega bio pun pogodak.

– Ono što je genijalno na Knežiji jest što zelenila ima kao u priči. Nasip je blizu, tu je Jarun, parkovi su na svakom koraku, a sve to posebno se sviđa Bubi, koja je, u biti, zaslužna za to što poznajem i ljude iz zgrade i kvarta, koji su također odlični. Imamo čak jednu susjedu koja nam nabavlja piliće – objašnjava glumac kako mu je, zapravo, jednoipolgodišnja kujica Buba glavni „adut“ kod upoznavanja ljudi. Vesela i druželjubiva, Buba je hit u svakom parku.

– Imamo sad već i svoju „standardnu“ prijateljicu za šetnju s kojom se svaki dan nalazimo na klupici, a naravno, Buba zna već točno vrijeme kad se mora krenuti iz stana – prepričava glumac, koji svoju ljubimicu nerijetko prošeće i samo u pidžami. „Look“ je to koji, kaže Sobin, nikako ne bi mogao „isfurati“ da je forsirao život u centru. Do tamo ipak ode često, i to uglavnom biciklom, s kojeg se ne skida od ožujka do studenog, a osim obilaska središta grada, istraživati voli i šume te parkove iznad Dubrave.

Glumi pet likova

– U centru i općenito u Zagrebu obožavam lokale smještene po haustorima. Genijalno mi je kako u jednom trenutku možeš biti u vrevi i gužvi, a onda samo zamakneš iza ugla i opet mir i tišina – govori Slavko Sobin koji mir pronalazi često i u Dotrščini. Putovati obožava, a ponovo bi se voli vratiti u Aziju, što mu je i plan čim odigra sve zagrebačke, a onda i gostujuće „Političare“. Premijera humoristične monodrame u kojoj Sobin glumi čak pet likova koji se na sve načine žele dočepati vlasti – seljačinu, mladog revolucionara, ginekologa, starog političkog lisca i ambicioznu direktoricu banke jest 3. travnja u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

– Isprva nisam htio prihvatiti rad na Političaru jer sam mislio da su monodrame za glumce s velikim egom. Uz to se uopće ne razumijem u politiku, pa sam prvo dao roditeljima da pročitaju tekst i kažu mi je li to njima duhovito, a da je i pametno. Kad su rekli da je tekst odličan, odlučio sam raditi – rekao je Sobin, koji je oduvijek volio biti na pozornici. Doduše, u djetinjstvu je na njoj uglavnom stajao s violinom u rukama s kojom je na natjecanjima uvijek osvajao nagrade. 

Komentara 2

BA
Banderasjezakon
07:50 28.03.2017.

Ja Slavka viđam u šetnji s Nižetićem. Krasni su oboje

Avatar ratomir30
ratomir30
07:28 02.07.2017.

I meni, volim lijepe dečke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije