Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bilo kvoruma

Skupština se nastavlja danas, za udio u APIS-u, Bandić će umjesto 284 tražiti 405 milijuna

Gradska skupština
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
18.06.2020.
u 10:24

Problem je nastao jer većina HDZ–ovih skupštinara nije došla pa je i oporba odlučila izići iz dvorane u namjeri da sruši kvorum.

Pokušali su s nastavkom sjednice Skupštine od prošlog tjedna početi jučer u 10 sati. Pa kad to nisu uspjeli zbog nedostatka kvoruma, predsjednik Gradskog parlamenta Drago Prgomet odgodio je sve za sat vremena. No ni tada nije bilo sreće po pitanju početka rasprave jer zastupnika opet nije bilo dovoljno za nastavak. Sve što je Prgomet mogao učiniti jest utvrditi da nema uvjeta za sjednicu i zakazati je za sutradan, odnosno za danas u 11 sati. Problem je nastao jer većina HDZ–ovih skupštinara nije došla pa je i oporba odlučila izići iz dvorane u namjeri da sruši kvorum.

– Pojavila su se samo dva HDZ-ova zastupnika. Njih nema jer su u predizbornoj kampanji, a mi da držimo kvorum njihovu koalicijskom partneru Bandiću? Nema šanse! – napisao je i na svom Fejsu predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš. A ako HDZ više ne želi biti dio skupštinske većine, dodao je zastupnik SDP-a Matej Mišić, onda oporba očekuje od Prgometa da podnese ostavku.

Tako skupštinari nisu ni počeli raspravljati o prodaji udjela Grada Zagreba u APIS-u državi, a upravo su se oko te točke na prošlotjednoj sjednici prepirali koalicijski partneri. HDZ-ov Davor Filipović predložio je tada da se točka povuče s dnevnog reda, uz argument da je APIS “prevažno poduzeće, posebice za nacionalnu sigurnost, da se na ovakav način ide u njegovu prodaju”. Filipović se i jučer pojavio u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, a kad su ga pitali gdje su HDZ-ovci, samo je kratko odgovorio kako je problem “gdje su ljudi koji su tu, a nisu u dvorani”.

– HDZ podržava ono što je dobro, a prijedlog prodaje udjela Grada u tvrtki APIS nije dobar jer Bandić nema pisanu suglasnost Vlade za to – dodao je.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je pak nakon prekida sjednice da će podnijeti amandman kojim će cijena 49–postotnog udjela u APIS-u s najavljena 284,2 biti povećana na 405 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nečešrazbojniče
16:26 18.06.2020.

Umjesto da hoda u krug on hoda po sjednicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije