Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Selekcija u tijeku

Nastava je odavno počela, a Grad još nije odabrao svoje članove školskih odbora

Oko 460 tisuća učenika danas se vraća u školske klupe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.10.2021.
u 10:30

Dva predstavnika biraju na temelju javnog poziva na koji je pristiglo gotovo 3000 prijava, a još jednoga iz redova vijeća MO-a i četvrti

Mjesec dana od početka nastave školski odbori u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama još uvijek nisu kompletirani. Čeka se, naime, odluka o tome tko će sjediti u preostala tri od sedam mjesta u odborima, koliko pripada Gradu Zagrebu kao osnivaču. A to je problematično jer upravo danas krajnji je rok za škole da donesu svoje planove i programe rada za tekuću školsku godinu.

Grad je, podsjetimo, ove godine dva od svoja tri člana školskih odbora odlučio odabrati putem javnog poziva, a treći bi trebao biti imenovan iz redova vijećnika mjesnih odbora za osnovne, odnosno gradske četvrti za srednje škole i učeničke domove. U tijeku je ishođenje potvrda da budući članovi iz redova MO-a i gradskih četvrti nisu u kaznenoj evidenciji, objašnjavaju kašnjenje u Gradu, a još “obrađuju” i 2963 prijave koje su došle putem javnog poziva.

– Selekcijski postupak za izbor kandidata na temelju javnog poziva je u tijeku, a njegov završetak očekuje se do kraja listopada – poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje. Napominju da manjak članova nije zapreka za rad školskih odbora jer i s njih četiri imaju dovoljan broj ruku za donošenje odluka većinom glasova.

No, kako nam kažu ravnatelji škola, situacija ipak nije tako jednostavna jer nije poznato što će se dogoditi ako u nekom od odbora jedan od četiri člana bude za ili protiv ostalih troje jer većine onda – nema. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije