Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski projekt

Škole, vrtić, dom zdravlja i dom za starije u energetskoj obnovi

Obnova škole Cvjetno naselje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
19.12.2019.
u 16:30

Dio je to programa energetske obnove koji provodi Grad Zagreb uz pomoć sredstava iz europskih fondova na 134 zgrada javne namjene, a trajat će do srpnja iduće godine

Prozori i vrata zamijenit će se novom PVC stolarijom, stići će i novi kondenzacijski bojler, a zidovi i krov dobit će toplinsku izolaciju. Zgrada Doma zdravlja u Cvjetnome naselju, najavila je Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Centar, prolazi kroz cjelovitu energetsku obnovu vrijednu 837.000 kuna. Kad radovi budu gotovi, istaknula je, potrošnja energije smanjit će za 36 posto, dok će emisija CO2 biti manja za čak 40 posto.

Dio je to programa energetske obnove koji provodi Grad Zagreb uz pomoć sredstava iz europskih fondova na 134 zgrada javne namjene, a trajat će do srpnja iduće godine. Tako će dom zdravlja u Cvjetnom dobiti i novu plinsku instalaciju, servisirat će se postojeća klimatizacija.

Obnovit će se i zgrada dječjeg vrtića Hrvatski Leskovac, Poštanske i telekomunikacijske škole, OŠ Zapruđe, Doma za starije Trešnjevka te Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan”. Projekt obnove vrtića vrijedan je tri milijuna kuna, a njegovim provođenjem računi za grijanje trebali bi biti i do 60 posto jeftiniji. Vrtić će dobiti kompletno novu stolariju i bravariju, zamijenit će se dio postojeće rasvjete s energetski učinkovitom, a modernizirat će se i sustav centralnog grijanja jer će se s lož ulja prijeći na zemni plin. 

Uštede će u PTT školi biti i do devedeset posto, jer će se osim izolacije i nove stolarije,napraviti i nova kotlovnica, jer škola trenutno svoj sustav grijanja dijeli s još nekoliko drugih zgrada. Osim toga, instalirat će se i fotonaponska centrala koja će proizvoditi 28.000 kWh godišnje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije