Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 OBJEKATA NEUPORABLJIVO

Đaci iz oštećenih škola će nastavu pohađati u "tuđim" klupama, vrtićanci u centralnim objektima

Gornjogradska gimnazija
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
24.04.2020.
u 13:44

Za đake će, poručuju u Gradskom uredu za obrazovanje, biti organiziran školski prijevoz.

Tipičan školski dan učenika nižih razreda nakon povratka školske klupe za nešto više od dva tjedna bit će zbog epidemije koronavirusa poprilično drukčiji nego do sad. A kao da im to nije dovoljno teško, neki od njih nastavu će, povrh toga, morati pohađati u drugim školama. Njihove su, naime, zbog potresa neuporabljive, i to barem do jeseni. 

Gornjogradska gimnazija
1/9

Ukupno je četiri obrazovna objekta kojima upravlja Grad Zagreb koja su označena crvenom naljepnicom, a radi se o dvije osnovne i dvije srednje škole. Žuto je, pak, označen 21 objekt, a popis čine četiri vrtića, osam osnovnih, šest srednjih škola te dva učenička doma. Sve skupa, poručuju u Gradskom uredu za obrazovanje, radi se o šest posto od 433 gradske obrazovne ustanove. Niti jedna od njih, uvjeravaju nas u Uredu, neće se morati rušiti

- Grad Zagreb sanirat će sve oštećene objekte te očekujemo kako će do početka nove pedagoške godine svi dječji vrtići i najveći dio trenutno neupotrebljivih škola biti sanirani te spremni za korištenje - kaže pročelnik ureda Ivica Lovrić, a dodaje da će neke od njih ipak trebati dugotrajniju sanaciju. Radi se prvenstveno o "crvenim" objektima - Osnovnoj školi Vugrovec-Kašina i onoj Petra Zrinskog u Krajiškoj, Gornjojgradskoj gimnaziji te Umjetničko plesnoj školi Silvije Hercigonje. Nešto duže će se raditi i na Učeničkom domu Bruna Bušića i Školi za klasični balet, OŠ Bukovac i OŠ Miroslava Krleže, kao i četiri srednje škole - Hotelijersko turistička, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Prva ekonomska te Gimnazija Tituša Brezovačkog. 

Da će djeca nastavu pohađati u "tuđim" klupama potvrdili su nam u Gradskom uredu, a kao rješenje "zbuksat" će ih u one škole koje trenutno imaju jednosmjensku nastavu. 

-Radi se o 42 osnovne i 16 srednjih škola, pa svi zagrebački učenici imati organiziranu redovnu nastavu, poštujući pritom sve preporuke i upute nadležnih službi - poručuje pročelnik Lovrić. Čak i oni kojima je takva škola kilometrima udaljena moći će do nje doći jer Grad na raspolaganju ima cijeli vozni park namjenjen samo školskom prijevozu

- Mi ćemo se dobro snaći vjerujem, jer samo oko naše škole ima nekoliko njih koje imaju nastavu u jednoj smjeni. A i prijevoz ćemo organizirati bez problema. To smo radili već nekoliko puta - kaže ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Vladimir Vuger, škole koja je pretrpjela znatna oštećenja. 

Osim za školarce, pitali smo Grad kakve planove ima i za vrtićance kojima su objekti stradali u potresu, a to su DV Markuševec, DV Vjeverica na Šalati, DV Krijesnica u Kordunskoj te DV Gajnice. S obzirom da su sva četiri pogođena vrtića, područni objekti, mališani iz njih tri odlazit će u njihove centralne objekte

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

- Nadalje, očekujemo kako će trenutno neupotrebljiv objekt DV Gajnice u Ulici Blanje 19, do 11. svibnja biti uspješno saniran i spreman za rad. U suprotnom će djeca iz spomenutog objekta biti smještena u centralnom objektu vrtića, Ulica Hrvatskih iseljenika 6 - poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:25 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:21 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije