Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod svete helene

Škola zdravog kuhanja uz pravilno korištenje začina

30.07.2014., Hudovo -  Na imanju Green friends u Hudovu odrzana je radionica kuhanja uz upotrebu ekoloski uzgojenih zacina. Plastenik i zacine pokazao je vlasnik Filip Kencek s djevojkom Ivom Pandzic. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
06.08.2014.
u 20:45

Uz kuhanje, u Rakovcu će se moći i obići imanje na kojem se uzgajaju različite vrste začina i biljaka, a prva škola kuhanja uz obilazak imanja na rasporedu je već sutra

Škola zdravog kuhanja novost je s imanja Green Friends u Rakovcu, na kojem se već godinama uzgajaju različite vrste začina.

Bosiljak, mentu, majčinu dušicu, ali i nešto egzotičnije začine poput jalapeno papričica ili pak one znane kao "pelin coca-cola" zainteresirani već sad mogu pronaći u drvenoj kućici u prizemlju Centra Cvjetnog, gdje iz Green Friendsa svakodnevno donose svoje svježe plodove. Oni koji se ipak odluče na izlet, različite začine mogu pronaći upravo na imanju nedaleko od Svete Helene.

– Ljubav prema ovakvoj vrsti kuhanja prenijele su mi mama i teta koje su živjele u Njemačkoj te su otamo počele nositi začine kojih ovdje nije bilo – objasnio je Filip Kencek, koji vodi imanje u Rakovcu. Za pokretanje škole kuhanja, rekao je Kencek, na imanju Green Friends odlučili su se jer su željeli da ljudi nauče kako na pravilan način upotrebljavati začine.

Prva škola kuhanja uz obilazak imanja na rasporedu je 7. kolovoza, a dodatne informacije i prijave mogu se naći na skolazdravogkuhanja@gmail.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije