Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh u školi

Škola vam je teret? Doznajte neke nove fore u učenju!

škola,razred,nastava,učenje,učenici
Danijel Kasap/PIXSELL
10.01.2014.
u 18:27

U ukupno 12 susreta učenici će obrađivati sve teme koje utječe na školski uspjeh od postavljanja ciljeva i organizacija radnog dana, motivacije, vježbanja koncentracije do funkcije lijeve i desne polovice mozga.

“Neke nove fore u učenju” program je koji će provoditi velikogorički Centar za djecu, mlade i obitelj. Na njega se mogu prijaviti svi učenici kojima je škola ''postala teret'' i to do 24. siječnja, piše portal Kronike VG.

- Prije nego što započnemo s programom imat ćemo inicijalni intervju s roditeljem i djetetom, a nakon toga formirati dvije grupe koje će se odvijati u večernjim satima - kazala je ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Sanda Puljiz, koja je zajedno sa Sandrom Matijević autorica programa.

U ukupno 12 susreta obrađivat će se sve teme koje utječe na školski uspjeh od postavljanja ciljeva i organizacija radnog dana, motivacije, vježbanja koncentracije do funkcije lijeve i desne polovice mozga.

- Učit ćemo i o nomotehnici, vještini koja omogućuje da se povezivanjem slika ili riječi informacija lakše zapamti. To je osobito važno kod učenja napamet, npr. prilikom učenja godina - ističe ravnateljica Puljiz koja među mnogim temama izdvaja i stilove učenja. Govorit će se i o mentalnim mapama, metodama učenja, kako uspješno učiti strane jezike, čitati s razumijevanjem te naučiti pravila za rješavanje matematičkih zadataka.

>>Kockica čokolade dobra je za učenje, a možete je zamijeniti i suhim voćem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije