Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvala i ZET

Škare Ožbolt: Grad je išaran grafitima, a pruga radi buku i vibracije

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt posjetila Udrugu Plave i zelene Sesvete
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.04.2021.
u 14:54

- Zašto se, na primjer u Beču, ne tresu zgrade od prolaska tramvaja? - upitala rekla je Škare Ožbolt.

Osim što je devastiran potresom, nagrđuju ga i grafiti jer je skoro svaka zgrad u centru pošarana. A da stvar bude još gore, problem stvaraju i tramvajske pruge koje proizvode buku i vibraciju veće neto što je bila prije potresa. Ustvrdila je to danas Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba. 

- Šteta je ogromna, a u Gradu nitko ne reagira. Problem pošaranih pročelja postaje dio percepcije grada. Grad Zagreb do sada je donio nekoliko Odluka o zaštiti objekata od grafita i nekoliko izmjena. I to je to. Treba imati jasnu strategiju djelovanja radi  sprečavanja vandalskoga grafitiranja i akcijski plan - naglasila je Škare Ožbolt. što se tiče problema s prugom, pozvala je ZET da objavi raspored rekonstrukcija tramvajskih pruga i zamjene tračnica kako bi se smanjila buka.

- Zašto se, na primjer u Beču, ne tresu zgrade od prolaska tramvaja? - upitala rekla je Škare Ožbolt.

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
16:43 13.04.2021.

ZET nema veze s bučnim i opasno teškim tramvajima. To je ostavina M. Bandića i njegove svite kao Jelene Pavić Vukičević i svih mu osoba od povjerenja. Naime, elita ZG holdinga odlučila je tijesno surađivati s Končarem, kupiti njihove tramvajevaje kreditom preko Zagrebačke banke i ti tramvaju, preteški i prebučni....voze gradom. Ti tramvaji nisu ZET-ovi. Oni su vlasništvo Zagrebačke banke uzeti na leasing, jer je gazda Miki tako odlučio sa svojim vjernim suradnicima i njihovim, uvis podignutim...rukama

VI
Vito
09:40 13.04.2021.

Prijavljivao šaranje, slikom i tekstom, policiji. Jedan dan mi došao "boby" i rekao: po zgradama šara osnovnoškolac iz Mrazovićeve. Otiđite do njega pa razgovarajte s njegovim ocem. Toliko o djelovanju "policije" u spriječavanju šaranja po fasadama u središtu Zagreba. Oni koji ne znaju gdje je Mrazovićeva u Zagrebu - Ulica kojoj južni pločnik na križanju s Petrinjskom "gleda" na rub polcijske zgrade u kojoj ste dobivali osobne i vozačke do korone. Znaju tko šara po fasadama, ali ih ne žele kažnjavati. Vesna oštto to ne razumije pa je krenula u "borbu s vjetrenjačama".

GE
geler203
17:34 12.04.2021.

Zašto se, na primjer u Beču, ne tresu zgrade od prolaska tramvaja? Zato što je Beč gradila Autro-Ugarska a Zagreb njeni podanici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije