Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Velesajmu

Sjednica Skupštine počela, burna rasprava oko kazališta Gavella

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održan nastavak 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
25.06.2020.
u 09:47

Svi zastupnici nose maske, a s obzirom da se izmjenjuju za govornicom, ona se nakon svakog dezinficira i čisti

Nastavak 34. sjednice Gradske skupštine na Zagrebačkom velesajmu počeo je, ovog puta, uz obavezno korištenje maski.

S obzirom da se vijećnici izmjenjuju za govornicom, ona se nakon svakog dezinficira i čisti. Da se epidemiološke mjere slijede, dodatno pazi predsjednik Skupštine Drago Prgomet, koji svakoga tko ne nosi masku opominje.

No ta činjenica nije spriječila zastupnike da već na samom početku pokrenu žestoku raspravu. Točka spoticanja između gradske oporbe i pozicije bili su radovi na kazalištu Gavella, koji traju već tri godine jer je tvrtka izvođača otišla u stečaj nakon što je vlasnik preminuo. Klub nezavisnih zastupnika tražio je da se što hitnije raspiše javni natječaj za završetak radova na Maloj sceni "121" i atriju kazališta te da u tu svrhu u najkraćem roku svima zainteresiranima omogući uvid u svu građevinsku i projektnu dokumentaciju.

- Projektna dokumentacija, kojom je utvrđeno što je dosad napravljeno i kako nastaviti radove, dovršena je, a sad kad za nekoliko dana to i objavimo treba uvesti novog izvođača u radove. Nakon toga radovi bi trebali biti gotovi u roku šest mjeseci - rekao je Mladen Tomac, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju te dodao da je predviđeno i 500.000 kuna za sanaciju štete od potresa. No u njegove riječi nisu povjerovali oporbenjaci, koji su "opleli" po gradskoj upravi.

- Pitanje kad će se izvođači početi raditi. Izabrani su tako i za tržnicu Branimirac, postoji i projekt, a čeka se već dvije godine da se "uvede u radove" - rekao je HNS-ov Tomislav Stojak, dok je nezavisni Marko Torjanac rekao da - ukoliko se ne prihvati njihov prijedlog - Gavella neće moći još dugo raditi jer je i Mala scena "121", gdje su dosad igrale predstave, uništena u potresu. Ipak, ta je točka na kraju prihvaćena s 22 glasa za i 21 protiv.

Prihvaćen je i prijedlog zaključka o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za Projekt "Oporavilište za divlje životinje - Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba III faza", a i preimenovanje javnih površina, pa će tako stube u Zagrebu dobiti Marija Braut, a park u Dubravi će se zvati prema Robrtu Zadri, sinu Blage Zadre.

Komentara 1

IV
Ivapet27
12:55 25.06.2020.

Najbolji su mi ovi zastupnici Koji sad prigovaraju pred izbore, a do nedavno nisu niti dolazili na sjednice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije