Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Sjednica ima dnevni red ali ne i datum ?!

vijeće vg
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.05.2010.
u 09:00

Hadezeovci tvrde da Beus ne želi sazvati izvanrednu sjednicu vijeća za 2. lipnja, Beus poručuje : Imam rok od 15 dana da odlučim.

– Beus Richembergh spreman je prekršiti i zakonske rokove kako bi što duže sjedio u političkoj fotelji i držao vlast u svojim rukama – priopćenjem su se jučer obrušili hadezeovci na predsjednika goričkog vijeća Beusa Richembergha.

Razlog njihovog novog “udarca” je kako kažu Beusovo odbijanje da sjednicu Gradskog vijeća sazove za 2. lipnja.

Taj je datum važan jer će se na toj sjednici na dnevnome redu naći i točke odluka o plaći i drugim pravima dužnosnika kao i polugodišnji obračun proračuna, te izvješće o radu gradskih ustanova koje se moraju donijeti prije nego istekne zakonski rok.

On će pak isteći 11. lipnja.

– Njegov je cilj, odugovlačiti sazivanje sjednice te dovesti Velikogoričane pred raspuštanje Gradskog vijeća i provođenje novih izbora, koji bi iz gradskog proračuna izbili dva milijuna kuna – pišu u priopćenju kojega su osim HDZ-a, HSS-a, HSP-a, HSU-a potpisali i deceovci koji ovih dana žestoko dogovaraju suradnju.

– Počeo je teći rok od 15 dana kada moram donijeti odluku o sazivanju izvanredne sjednice Gradskog vijeća i ja ću taj rok i poštovati. Vodit ću računa o stavovima kluba HDZ-a kao i o stavovima klubova drugih stranaka, a odluku ću donijeti sukladno zakonu – poručio je predsjednik velikogoričkog vijeća Goran Beus Richemberg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije