Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
78 2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Deleted user:

    Ajde ne riserite, 4 mjeseca vam treba da promijenite vlasnika nekretnine na uplatnicama, već godinu dana retardirani uhljebi iz holdinga ne uspijevaju spojiti uplatnice u jednu.. Treba to uhljebsko leglo pod hitno razjuriti na burzu...

  • AfganistanskiHrvat:

    Nisam znao kako Holding ima veze s promjenom imena i matičarskim poslovima ali sam se uvjerio da je Holding iznad policije i zakona RH.

  • Deleted user:

    Pa u globalu gledano, već je bilo i vrijeme da se počnemo služiti tzv. "globalnim netom" ili Internetom, no tu ne leži problem!? Problem je da iako možeš dobiti "recimo drugo prezime" ipak moraš promijeniti desetke dokumenata i fizički to ... prikaži još! odraditi, iako je na tisuće radnika javne službe, koji bi nakon takve promjene, mogli "novoj osobi" poslati "sve dokumente" a njih je strašno mnogo! Mnogo korisnijim bi bilo da "recimo postoji jednoobrazni Zdravstveni sustav" gdje bi, gdje god da ste u Hrvatskoj, bilo nekom specijalisti vidljivo, od čega bolujete, koje lijekove uzimate, a koliko smo još daleko od tako nečeg, znam da svaki liječnik u pravilu ima neki svoj način, neki svoj program, a vezani su samo za lijekove u "Centralnoj bazi podataka"! To je tako sitno korištenje mogućih resursa da je neopravdano i više u 21. stoljeću "ne drži vodu"! Povezano bi moralo biti "sve što je moguće povezati" a da se ne naruši "privatnost neke osobe"! Što radimo po tom ili na tom pitanju? Tko piše jedan program gdje postoje gdje god da dođeš svi podaci o vama?! Recimo da upišete OIB i da policajac koji Vas legitimira, zna sve o vama, bar što se tiče svog dijela domene u kojoj radi?! Tako, doktor, tako bilo koji sudac, itd, itd!? Mi kupimo za vođenje Knjigovodstva i sličnih potreba, plaća, PDV-a SAP program za praćenje (inače je to Njemačka inačica), a imamo mnogo bolje, deset puta jeftinije domaće programe za vođenje knjigovodstva? Ispada da je sve strano "bolje" od našeg?!

Još iz rubrike Zagreb

Kultno zdanje u centru

Otkazali zakup kavane Corso, no tvrde da od obnove ne odustaju

Traje do 1. siječnja

Ovo je Advent "novog normalnog": Online jaslice, virtualni obilasci i blagdanski stol starog Zagreba

Zgrada Mamutica u Novom Zagrebu
ONEČIŠĆENJE ZRAKA

Nezavisna vijećnica upozorila na lošu kvalitetu zraka u Novom Zagrebu