Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
105 9°C
  • Deleted user:

    Ajde ne riserite, 4 mjeseca vam treba da promijenite vlasnika nekretnine na uplatnicama, već godinu dana retardirani uhljebi iz holdinga ne uspijevaju spojiti uplatnice u jednu.. Treba to uhljebsko leglo pod hitno razjuriti na burzu...

  • AfganistanskiHrvat:

    Nisam znao kako Holding ima veze s promjenom imena i matičarskim poslovima ali sam se uvjerio da je Holding iznad policije i zakona RH.

  • Deleted user:

    Pa u globalu gledano, već je bilo i vrijeme da se počnemo služiti tzv. "globalnim netom" ili Internetom, no tu ne leži problem!? Problem je da iako možeš dobiti "recimo drugo prezime" ipak moraš promijeniti desetke dokumenata i fizički to ... prikaži još! odraditi, iako je na tisuće radnika javne službe, koji bi nakon takve promjene, mogli "novoj osobi" poslati "sve dokumente" a njih je strašno mnogo! Mnogo korisnijim bi bilo da "recimo postoji jednoobrazni Zdravstveni sustav" gdje bi, gdje god da ste u Hrvatskoj, bilo nekom specijalisti vidljivo, od čega bolujete, koje lijekove uzimate, a koliko smo još daleko od tako nečeg, znam da svaki liječnik u pravilu ima neki svoj način, neki svoj program, a vezani su samo za lijekove u "Centralnoj bazi podataka"! To je tako sitno korištenje mogućih resursa da je neopravdano i više u 21. stoljeću "ne drži vodu"! Povezano bi moralo biti "sve što je moguće povezati" a da se ne naruši "privatnost neke osobe"! Što radimo po tom ili na tom pitanju? Tko piše jedan program gdje postoje gdje god da dođeš svi podaci o vama?! Recimo da upišete OIB i da policajac koji Vas legitimira, zna sve o vama, bar što se tiče svog dijela domene u kojoj radi?! Tako, doktor, tako bilo koji sudac, itd, itd!? Mi kupimo za vođenje Knjigovodstva i sličnih potreba, plaća, PDV-a SAP program za praćenje (inače je to Njemačka inačica), a imamo mnogo bolje, deset puta jeftinije domaće programe za vođenje knjigovodstva? Ispada da je sve strano "bolje" od našeg?!

Još iz rubrike Zagreb

Ljeto na Savi
'LUDA ZABAVA'

Glazbu puštali sami sebi, a evo koliko su DJ-evi na Savi zaradili

Gradska skupština odlučuje o proračunu Grada Zagreba
Bandić Vesni Nađ:

'Ako vam se ne sviđa Advent, ne morate ići ili se možete baciti u Savu'

69
Kamionom zapeo za semafor
Nesreća na Laništu

Kamionom srušio semafor kod Arene: 'Nije ni pogledao, samo je prošao'