Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrznuta Dubrava

Sjedimo omotani dekama, a djeca idu u školu grijati se

U Ulici Mirka Deanovića u Dubravi nema grijanja skoro tjedan dana
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/9
16.01.2018.
u 08:25

Već šesti dan stanari Deanovićeve nemaju toplinske energije, a nadležni ih, kažu, samo prebacuju s jednog telefona na drugi. Jučer su se ipak odgovorni pokrenuli

Sjede u kapama omotani dekama i već šesti dan, iako nisu gladni, srču juhu kako bi se barem malo ugrijali. U stanovima im je, govore, hladnije nego vani, ali najveći problem nije činjenica da se noću pokrivaju s tri popluna, niti što im se već gotovo tjedan dana isti veš suši na mrzlim radijatorima, već to što datum kad će grijanje proraditi – ne znaju.

Svi nas ignoriraju

– U četvrtak nam je prekinuta isporuka toplinske energije, a od tada na vratima stoji i obavijest da grijanja neće biti. Nisu napisali kad bi se ono moglo vratiti, a do danas nitko se nije ni pojavio da utvrdi problem – ispričala nam je Ana Mišić iz Ulice Mirka Deanovića u Dubravi, u kojoj stanari s brojeva 19 i 21 više nisu mogli čekati da im se “netko od nadležnih smiluje”, pa su jučer digli frku. Osim HEP Toplinarstva, u svoje su zgrade pozvali i medije, ne bi li im pomogli da topla voda opet prokola radijatorima.

– Nisam više znala što bih. Šaltaju me s jedne linije na drugu, a mi se i dalje smrzavamo. Hvala Bogu što je počela škola, pa sam svog prvašića mogla barem na nekoliko sati poslati da se ugrije – rekla je Ana Mišić, dok su se pored njezine zgrade parkirala vozila od televizijskih i novinskih kuća, ali i ona od majstora za instalacije. Da nije bilo jednih, kaže Mišić, ni druga se zasigurno ne bi pojavila.

– Zovemo već šesti dan sve koji bi nam mogli pomoći i raspitujemo se, ali ignoriraju nas. Zato smo sad pozvali baš sve jer inače se ništa neće riješiti – rekla je Mišić, koja je jučer nabavila i malu električnu grijalicu jer, kako je, kaže, čula, grijanja u njezinoj zgradi neće biti još tjedan dana. Točnu prognozu temperature u plusu nisu imali u HEP Toplinarstvu jer, kako su objasnili, oni su puknuće cijevi sanirali još u petak, a grijanje ne mogu pustiti dok se ne riješi i puknuće na unutarnjim instalacijama, koje mora izvršiti upravitelj zgrade, odnosno Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG). Oni su, pak, objasnili čitavu dinamiku svojih radova.

Ulažu “maksimalne napore”

Dan nakon što je HEP obavio svoj dio posla, GSKG je, kako sami kažu, poslao svog izvoditelja hitnih intervencija, koji je obavio dodatno ispitivanje sustava grijanja, pri čemu je ustanovljeno daljnje procurenje, a dva dana poslije, odnosno jučer, “obavio je iskop ispred ulaza 19 i 21, pri kojem je učeno vidljivo procurenje i dotrajalost vanjskog toplovoda”. Dali su nakon toga, kažu, nalog za izmjenu cjevovoda na mjestu ulaza u zgradu, a i zatražili suglasnost vlasnika u čijem stanu prolazi dio koji se mora sanirati. Za uspostavu grijanja, kažu u GSKG-u, ulažu se “maksimalni napori”.

Pogledajte i galeriju: Sitnice koje svi mogu učiniti, a znatno će vam smanjiti račun za grijanje

U Ulici Mirka Deanovića u Dubravi nema grijanja skoro tjedan dana
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:02 16.01.2018.

Zgodna mama, na koji broj se može nazvati da se siroticu ugrije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije