Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavičajna zajednica

Širokobriješka večer u Zagrebu“ okupila skoro 700 gostiju

Večer širokobriježna
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
05.12.2016.
u 08:49

Tijekom večeri uzvanici su se mogli upoznati i s radom humanitarne Udruge fra Mladen Hrkać koja u Zagrebu već pet godina osigurava smještaj osobama na liječenju

Uz moto 'Čovjek bez zavičaja je kao stablo bez korijena' u petak je u restoranu Globus na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Zavičajne zajednice Široki Brijeg u Zagrebu, održana još jedna 'Širokobriješka večer' u Zagrebu. Ovogodišnje druženje okupilo je u posljednjih 10 godina najviše uzvanika, oko 700 Širokobriježana i njihovih prijatelja.

-Sve veći odaziv pokazuje potrebu naših ljudi, sugrađana da se okupe, druže ali i da pokažu svoju privrženost rodnom kraju i zavičaju. Ovo jeujedno i svjedočanstvo čvrstog prijateljstva dva grada koja volimo istim žarom Zagreba i Širokog Brijega- kazao je Zdenko Kraljević, predsjednik Zavijačjne zajednice.

Uz brojne Širokobriježane koji danas žive u Zagrebu, bili su i izaslanici predsjednika Vlade i Sabora, Milan Kovač i Milijan Brkić. Ministar državne imovine Goran Marić, Zvonko Milas, čelnik Ureda za Hrvate izvan domovine ali i gradonačelnik Širokog koji je nedavno osvojio novi mandat Miro Kraljević te Fra Tomislav Puljić, gvardijan franjevačkog samostana na Širokom Brijegu.

Tijekom večeri prikazan je dokumentarni film o povijesti izgradnje crkve i samostana na Širokom Brijegu, '10 godina nove crkve na Širokom Brijegu' te video izložba 'Široki Brijeg – priča o gradu u 100 slika'.

Tijekom večeri uzvanici su se mogli upoznati i s radom humanitarne Udruge fra Mladen Hrkać koja u Zagrebu već pet godina osigurava smještaj oboljelim osobama iz BiH i Hrvatske za vrijeme liječenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije