Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Sirijski liječnik višak hrane i potrepština za izbjeglice donirao Centru Slava Raškaj

sirija liječnik Jamal Assad
Foto: Arhiva VL
15.04.2016.
u 13:00

Znam da se ovdje izuzetno kvalitetno brinu za djecu i htio sam im dati komadić podrške. Nastavit ću im pomagati, kaže dr. Assad koji u Hrvatskoj živi i radi već 30 godina

Predstavnik Sirijske nacionalne koalicije u Hrvatskoj dr. Jamal Assad darovao je polaznicima Centra Slava Raškaj dobrotvornu pomoć u hrani i medicinskim potrepštinama. Priča je vrlo jednostavna – objašnjava dr Assad. 

– Proteklih mjeseci skupljali smo pomoć za izbjeglice koji su prolazili kroz Hrvatsku. Kako je priljev izbjeglica stao, a nama je u skladištu ostalo te pomoći, naprosto smo je htjeli iskoristiti na najbolji način. Liječnik sam i u Hrvatskoj radim već 30 godina pa dobro poznajem situaciju i potrebe. Znam da se u Centru Slava Raškaj izuzetno kvalitetno brinu za najranjiviju skupinu djece. Želio sam im dati komadić svoje podrške i izraziti divljenje osoblju koje se jako trudi da bi toj djeci poboljšalo kvalitetu života – objašnjava dr. Assad (na slici u sredini, u bijeloj košulji) koji je prije dvije godine prvi put posjetio svoj rodni Alep otkako je iz njega emigrirao prije 35 godina.

– Tada sam svjedočio patnji djece koja su najveće žrtve rata. No posebno mi se u glavu urezala slika dvojice dječaka s posebnim potrebama i njihova samohranog oca. Pokušao sam ih izbaviti iz Sirije, ali su u međuvremenu promijenili lokaciju i izgubili smo kontakt. Otada stalno mislim na njih i na djecu koja ne mogu živjeti bez naše pune podrške.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije