Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA MARKOVOM TRGU

Sindikati Čistoće bijesni: Nadležni su nas doveli u neugodnu situaciju i javni linč

Čistoća/Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.05.2020.
u 11:46

Usto naglašavaju kako je opće poznato da se Markov trg pere uvijek isključivo u trećoj smjeni, odnosno, u noćnim satima.

Reakcije gradskih zastupnika i medija dovoljno govore o neprimjerenosti postupaka odgovornih koji nedužne radnike šalju i izlažu gnjevu javnosti. Poruka je to Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) - Čistoća i sindikata Čistoće koji su se oglasili oko jučerašnjeg incidenta na Markovom trgu.

Tijekom 33. sjednice Gradske skupštine koja se održavala na Markovom trgu, podsjetimo, GLAS-ova zastupnica Anka Mrak -Taritaš upozorila je gradonačelnika Milana Bandića kako se tijekom epidemije ulice nisu dovoljno čistile i dezinficirale. Nekoliko sati nakon toga na trg su stigli radnici Čistoće kako bi očistili površinu, čime su omeli rad zastupnika.

- Reakcije gradskih zastupnika i medija dovoljno govore o neprimjerenosti postupaka odgovornih, koji nedužne radnike šalju i izlažu gnjevu javnosti. Zasigurno nije potrebno posebno naglašavati da je Čistoća osnovana upravo da služi potrebama Grada i njegovih stanovnika, a nikako da bude servis skupina i pojedinaca koji trenutno obnašaju vlast i njihovim partikularnim interesima, a na štetu javnog interesa i dobrobiti naših radnika - navode iz SSKH-a Čistoća. 

Usto naglašavaju kako je opće poznato da se Markov trg pere uvijek isključivo u trećoj smjeni, odnosno, po noći.

 - U cilju zaštite integriteta svih radnika Čistoće, molimo Vas da konačno zaštitite naše radnike i spriječite ovakve nemile događaje i postupke pojedinaca koji na njihovu štetu donose odluke i izdaju naloge koji su protivni interesima cjelokupnog društva. Također, tražimo od Vas da utvrdite odgovornost osoba koje stoje iza ovakvih odluka i nanose nepopravljivu štetu ugledu našeg Društva kako se ovakvi nemili incidenti više ne bi ponavljali - apel je sindikata koji upućuju nadležnima u Holdingu.

Naše radnike dovelo se u situaciju gdje se oni pred novinarima i javnosti moraju opravdavati svoje akcije, a to nije nikako u redu, kaže nam predsjednica najvećeg sindikata u Čistoći Mirjana Kaltak, još jednom napomenuvši da se Markov trg dugogodišnjom praksom pere uvijek i isključivo u noćnoj smjeni. Potvrdila je da djelatnici Čistoće u konačnici nisu oprali trg već su se zaustavili pred okupljenim zastupnicima i medijima.

- Nisu se htjeli medijski izlagati, i ne bi trebali biti dovedeni u takvu situaciju - kazala je Kaltak. 

Komentara 4

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:00 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar ElizabethVV99
ElizabethVV99
07:06 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

DU
Deleted user
12:11 08.05.2020.

Kmice Sataraši, šmrkovi i brkovi - sve to u Gradskoj skupštini u akciji trla baba lan da joj prođe dan. Kad je došla Čistoća - onda su neki zašutjeli - valjda iz svojih osobnih razloga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije