Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od uprave zahtijevaju klimu

Nakon pisanja Večernjeg lista sindikat ZET-a poručio: Šaljite fotke paklenih buseva!

ZET
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
14.06.2019.
u 08:41

Reportaža Večernjeg lista potaknula Sindikat da pozove i putnike na akciju 'klima'. A Večernji list poziva čitatelje da podijele s nama svoja iskustva vožnje sa ZET-om. Pišite nam na javi@vecernji.net

Mi izmjerili gotovo 40 celzijevaca, sindikalci nam rekli da gotovo 70 posto ZET-ovih autobusa klimu nema ili im je neispravna, a iz nekadašnje Holdingove podružnice dojavili su kako je sa sustavom hlađenja sve u redu. Ovo potonje dodatno je jučer razljutilo Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, koji je na svojoj Facebook stranici podijelio tekst iz Večernjaka i Zagrepčane pozvao da im pošalju fotografije na kojima će se vidjeti temperatura u vozilima, objektima ili radionicama Zagrebačkog električnog tramvaja.

– Neshvatljivo je da uprava ZET-a i dalje ne preuzima odgovornost za nešto što vidi javnost, građani, korisnici naših usluga, mediji, a to je da velik broj naših tramvaja i autobusa nema ispravne klima-uređaje i da se situacija ponavlja iz godine u godinu – kazao je predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb Dražen Jović, koji je sa sindikalcima pozvao upravu ZET-a da “prestane demantirati nešto što se ne može demantirati”. Navedeni problemi, kažu u sindikatu, očiti su, a vrijeme je da se osigura “uredno, kvalitetno, sigurno i primjereno stanje u vozilima, uredima i prostorima”.

– U 21. stoljeću neprimjerno je za temperature koje na radnim mjestima prelaze 40 celzijevaca govoriti da je sve u redu – kažu sindikalci pa dodaju kako očekuju da odgovornost preuzme i Grad Zagreb kao vlasnik ZET-a, ali i sam gradonačelnik Milan Bandić. Vrijeme je, govore, da se zaštite putnici, ali i radnici ZET-a, koji na žezi provode najdulje. Klime su se, govore sindikalci, trebale pripremiti za ljeto još u ožujku, što se nije dogodilo.

– Upravu su visoke temperature u lipnju iznenadile – zaključili su u Sindikatu Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb.

>>Večernji list poziva čitatelje da podijele s nama svoja iskustva vožnje sa ZET-om. Pišite nam na javi@vecernji.net

Video: Zagreb: Nogostup Savskog mosta ograđen metalnom ogradom

Ključne riječi

Komentara 5

SN
snovakor
09:19 14.06.2019.

s tim ZET-om se ne može pomoći, to je jedna velika "hobotnica" korupcije iznutra ... kao i holding ... ja osobno sam prije 6-7 godina kad nam nije stao BUS u Velikoj Gorici za Zagreb na stanici , nego je ušao na stanicu i onda samo produžio dalje a da nije pokupio - sljedeći koji je stao, šofer nam je rekao da se pismenim putem tužimo, na Email ZET-a ... i to sam uradio ... međutim, nakon toliko godina nikada nisam zaprimio odgovor !! ... toliko o ZET-u

Avatar Gastalbajter
Gastalbajter
09:11 14.06.2019.

"celzijevaca" ...nisam više mogao nastavit s čitanjem...

Avatar AlPoS
AlPoS
09:22 14.06.2019.

Zar se netko usudio proturječiti Bandiću iz gradskih firmi i javno ga prozivati? Počinje li to "zagrebačko proljeće" od kina Zagreb, Hipodroma, nekih udruga i sindikata? Možda ima nade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije