Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro i za zdravlje

Sindikat biciklista: Adventom na dva kotača do smanjena gužvi

Zagreb: Na stražnjem dijelu bicikla mogu se prevoziti raznorazne stvari
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
20.12.2021.
u 11:45

Kampanja poticanja korištenja bicikla sufinancirana je iz Gradskog ureda za zdravstvo

Pod sloganom “Bicikl je rješenje za prometne i epidemijske probleme”, Sindikat biciklista pokrenuo je kampanju “Dva kotača od zaraze su jača” koja traje do 7. siječnja. Njome će se pak nastojati potaknuti što veći broj Zagrepčana za vrijeme Adventa što više koristi bicikl.

"Nemojte gubiti vrijeme čekajući u kolonama i kružeći dok tražite parking, sjednite na bicikl na putu do posla ili na Advent i pomognite u smanjenju gužvi", pozivaju iz Sindikata.

Navode višestruke prednosti vožnje biciklom u vrijeme epidemije: pomaže u održavanju fizičke distance, smanjuje pritisak na javni gradski prijevoz i stvaranje gužvi u prometu, čuva vrijeme i novac, povećava psihofizičko zdravlje i radnu efikasnost te smanjuje zagađenje zraka. Građane pozivaju da im svoje fotografije vožnje biciklom šalju na Facebook eventu ili ih podijele na društvenim mrežama uz hashtag #zgazimozarazu. Kampanja poticanja korištenja bicikla sufinancirana je iz Gradskog ureda za zdravstvo. Svim lokalnim vlastima iz Sindikata biciklista poručili su da biciklističke prometne površine moraju redovito održavati i očuvati njihovu prohodnost kako bi vožnja bila sigurna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije