Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko poslova

Silvio je masterchef među taksistima – saznajte zašto!

'02.06.2013., Zagreb - Silvio Horvat je vozac Taxi Cammea, a ujedno i kuhar koji priprema jela za razne zabave.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
05.07.2013.
u 16:30

– Moraš raditi nekoliko poslova da bi danas preživio. Nakon taksi-smjene kuhanje mi je pravo opuštanje, kaže Silvio

Pljeskavica punjena kulenovom sekom, gorgonzolom i kiselim krastavcima njegov je specijalitet. Ne zapisuje, kaže, recepte. Zato su mu svaki ručak i večera jedinstveni. Kuhati je naučio u ranom djetinjstvu, a taksi vozi pola godine. Silvio Horvat pravi je masterchef među taksistima.

– Moraš raditi nekoliko poslova da bi danas preživio. Nakon taksi-smjene kuhanje mi je pravo opuštanje. Ako netko priprema zabavu ili proslavu i ne želi klasičan catering, može se javiti meni. Dogovorimo se za vrijeme, mjesto, hranu i meni, a kako bi atmosfera bila domaća i što opuštenija, gostima pravim i koktele – kazao je 39-godišnjak.

Voli eksperimentirati

Ideju za svoje prvo samostalno jelo dobio je, kaže, dok je čitao knjigu za djecu Heidi. I on je tada bio dijete.

– Bilo mi je zanimljivo kada sam pročitao da čovjek topi sir. Odmah sam uzeo komad sira iz hladnjaka, ubacio u lonac i stavio na vatru. Bratu se to jako svidjelo – prisjetio se Silvio.

Za sebe kaže da je izuzetno znatiželjan čovjek pa zato voli sve isprobati i kombinirati različite stvari. Školovao se za konobara i 20 godina bavio se ugostiteljstvom. Tako je upoznao brojne kuhare koji su ga, dodaje, mnogo toga naučili.

– Savladao sam i kinesku i japansku kuhinju, a osobno su mi najdraža talijanska jela. Od tradicionalnih domaćih volim praviti puricu s mlincima, buncek sa zeljem i štrukle u juhi – kazao je, a od neobičnijih jela koje je dosad pripremao izdvojio je pohane pljeskavice i puževe u kombinaciji s morskim plodovima.

Voli eksperimentirati s mljevenim mesom, kuhati razne vrste gulaša, umaka i kanapea.

– Ne volim da mi netko smeta u kuhinji. Uzmem namirnice i onda počinje prava avantura. A zanimljivo, supruga mi je kuharica, no ne radi u struci. Djeca, inače, točno prepoznaju kada nešto skuham ja, a kada ona, iako pravimo isto jelo s istim sastojcima – istaknuo je Silvio te objasnio kako supruga kuha u žurbi jer ne stigne zbog kućanskih poslova, dok on uvijek izdvoji dovoljno vremena da izrazi svoju kreativnost u kuhinji.

Radi po narudžbi

Sa slasticama je, kaže, na "vi". Zbog sigurnosti pravi samo najosnovnije poput, primjerice, pjenice od čokolade s preljevom od šumskog voća ili palačinke s različitim punjenjima.

– Nisam neki majstor u pripremi torti i kolača. U tome je mnogo bolja moja kći koja ide u srednju školu – kazao je.

Po narudžbi radi nešto više od godinu dana, a dosad je kuhao najviše za pedesetak ljudi.

– Najbolja je reklama ona "od usta do usta" – ističe.

Za kolege taksiste već je nekoliko puta, kaže, pripremao neke od svojih specijaliteta, a želja mu je jednog dana otići živjeti na selo, uzgajati svoje voće i povrće i kuhati na starinski način.

– Ponekad pravim i dobro začinjena jela pa svima koji ih vole, ali poslije imaju problema s probavom savjetujem da popiju čaj od jasmina. To je pravi spas – poručio je svestrani taksist Silvio.

>>Taksisti obasjali pistu da bi mogle poletjeti majka i beba

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije