Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanić-Grad

Šiljo, Pluton, Bambi i Paško Patak stižu na Festival igračaka

Festival igačaka
13.05.2015.
u 10:30

Na festivalu moći će se prisjetiti i starih igara, a za sve posjetitelje iz Zagreba vozi vlak koji je za najmlađe besplatan

Mickey Mouse, Šiljo, Paško Patak, Pluton, Pinokio, Bambi, Snjeguljica i sedam patuljaka. Šareno društvo u gumenoj varijanti, prikladnoj za igranje, kako u kući, tako i na otvorenom. Igračke koje se ne prljaju, a ne mogu se ni razbiti bile su sastavni dio svake dječje sobe šezdesetih godina, ali i mnogo kasnije, dok se u nekim kućama mogu naći još i danas. Disneyevi likovi iz zagrebačke Biserke, jedine tvornice igračaka koja je, u bivšem socijalističkom bloku, imala licenciju za proizvodnju poznatih likova iz crtanih filmova moći će se vidjeti ovaj vikend u Ivanić-Gradu na Festivalu igračaka. Posebnu kolekciju s patinom u Ivanić donosi kolekcionar Toni Politeo, pa će najmlađi imati priliku upoznati se s igračkama kojima su se igrali njihovi djedovi i bake.

- Biserka je bila jako popularna, čak i sam Walt Disney osobno je napravio nekoliko varijanti svojih likova isključivo za proizvodnju u tvornici - objasnili su organizatori festivala dodajući kako će izlagači, između ostalih, biti LEGO, Nerf, Rebel Nerf, Etno igračke iz Marije Bistrice, Eko igračke obitelji Adamović, Oblo te Brick by Brick. Također, oba dana Festivala igračaka, 16. i 17. svibnja, moći će se sudjelovati i u organiziranoj Maloj školi zaboravljenih igara koja će oživjeti gumi-gumi, pikulanje, alku na tatinim leđima, ali donijeti i petnaestak različitih dječjih radionica.- Igrat će se i kazališne predstave za djecu te ćemo imati Koko kinomaraton, odnosno prikazat ćemo sva tri nastavka popularnog dječjeg serijala Koko - rekli su organizatori te dodali kako će se birati i najbolja hrvatska igračka, koju će zajedno izabrati posjetitelji i stručni žiri, a najbolja igračka osvojit će mogućnost distribucije putem maloprodajnog lanca igračaka Kućica na drvetu. Festival igračaka održavat će se u sportskoj dvorani Žeravinec i oko nje, od 9 do 18 sati, a za posjetitelje iz Zagreba organiziran je poseban turistički vlak koji će 16. i 17. svibnja u 9.30 sati polaziti s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Ivanić-Gradu, a u Zagreb će se vraćati u 17 sati. Odrasli će kartu za vlak platiti 20 kuna, djeca od šest do 12 godina 10 kuna, dok je vožnja za one do šest godina besplatna. Ulazak na Festival igračaka slobodan je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije