Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove lokacije

Sigurnost u prometu - “Matine kamere” i na križanju Vukovarske

nadzorne kamere
Petar Glebov/PIXSELL
22.06.2012.
u 08:00

Prekršaji Kazne su od 300 do 500 kuna, a kamere će se postaviti i na pet mjesta u Sesvetama, na Britancu, Zelenom valu

Nadzor vozača kamerama prometnog redarstva proširio se i na Ulicu grada Vukovara, pa je na križanju Vukovarske i Miramarske ulice, te Vukovarske i Lučićeve ulice postavljeno devet novih kamera na čak tri lokacije.

Ulaganje 16 milijuna

– Projekt smo nastavili i na tome se radilo ovaj tjedan. Na tri pozicije postavljene su po tri nadzorne kamere, koje bi trebale dovesti u red sve vozače koji učestalo rade prekršaje na tim lokacijama – kazao je voditelj Sektora za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević.

Još kratko vozači neće morati paziti kako se ponašaju u prometu jer kamere nisu povezane s nadzornim centrom u Jagićevoj ulici.

– Potrebno je malo vremena da se spoje s centrom, no sljedeći tjedan to će biti gotovo. Tada počinjemo nadzirati – upozorio je Kraljević.

Realizacija projekta vrijednog oko 16 milijuna kuna (bez PDV-a) nakratko je bila prekinuta zbog tehničkih poteškoća, no postavljanje kamera nastavlja se punom parom. Tako će se idući tjedan nadzirati i Ninska ulica u Sesvetama.

– U Sesvetama ćemo postaviti kamere na pet mjesta. Na svakoj će biti postavljena po tri uređaja koja ćemo također povezati s nadzornim centrom. Posebno je važno što kamere pod nadzorom ima i Ministarstvo unutarnjih poslova koje 24 sata nadzire sva područja. Uz pomoć tih kamera spriječena su čak tri razbojstva – objasnio je Kraljević.

Nakon Sesveta i Vukovarske ulice na redu je Britanski trg, Trg Republike Austrije te lokacije na Zelenom valu.

Cilj nije kazna

– Projekt nastavljamo izvoditi i do kraja studenog ove godine namjeravamo ga dovršiti. Ukupno će tako biti postavljeno 225 kamera na sedamdeset i pet lokacija diljem grada – kazao je Kraljević.

Cilj postavljanja nadzornih uređaja nije kažnjavati vozače, poručuju iz komunalnog redarstva, nego se nadaju da će tako naučiti ponašanju u prometu.

– Ne želimo puniti blagajnu novcem građana, no projekt se pokazao iznimno učinkovit. Na Kvaternikovu trgu, gdje su postavljene prve kamere, sada se rijetko događaju prekršaji.

Najčešće pogreške zbog kojih vozači dobiju kazne od 300 do 500 kuna parkiranje je na pješačkom prijelazu, kolniku ili nogostupu, a do sada je ukupno 5000 kazni stiglo na adrese prekršitelja.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
james49
10:43 22.06.2012.

Živjele kamere

DO
doktorica
08:12 22.06.2012.

Ne želimo puniti blagajnu novcem građana, ........kome taj priča....

SK
Standard Konfekcija
16:22 22.06.2012.

Gdje je Trg Republike Austrije u Zagrebu? Karta Zagreba online ga stavlja na Mačekov trg. Neki ga stavljaju na Tuđmanov trg. Neki proširuju Trg Francuske republike na Tuđamnov. Zašto nitko nije u stanju pogledati 3 ulične oznake i isto zapamtiti. Ili sve zovite Keglbajsom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije