Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ima standard

Šetnja zagrebačkim Hiltonom - ukusan dizajn s dozom ekskluzive

hilton (1)
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/6
04.09.2012.
u 12:00

200 eura stajat će najskuplje sobe, u kutovima hotela na devetom katu. Kat će dijeliti bazen u spa-centru

Hotel DoubleTree by Hilton konačno će se za nekoliko tjedana otvoriti. U tijeku su završni radovi – postavljanje namještaja te čišćenje. Prije dugoočekivanog otvorenja ušli smo u luksuzni hotel i uvjerili se u visoki standard. Iako završne finese tek treba odraditi, odmah na ulazu vidi se da su se u Hilton potrudili unijeti lokalni štih, pa je tako zidna ploha pokraj recepcije inspirirana glagoljicom.

Nakon što su gotovo 20 godina tražili odgovarajuću lokaciju, poslovni hotel odlučili su otvoriti u Vukovarskoj ulici, uz trgovački centar Green Gold.

– U susjedstvu su konferencijske dvorane, a orijentirat ćemo se na ljude koji dolaze u Zagreb radi posla – rekla je Karin van den Berg, generalna direktorica, koja je u Zagreb došla iz Haaga, a ostat će sve dok hotel ne stane na noge.

Besplatan wireless

– Nekad taj proces traje dvije, tri godine, a zna se protegnuti i na pet – kaže Kare van den Berg, s kojom su u Zagreb došli i njezin suprug te 15-mjesečna kći.

Iako su najavljivali otvaranje za proljeće, uprava Hiltona odlučila je zbog visokih standarda koji se moraju poštovati rok produljiti do jeseni. Primjerice, informatički sustav mora funkcionirati petnaest tjedana prije otvaranja, a cijeli hotel opremljen je wireless mrežom, koja će biti besplatna za sve posjetitelje.

Za opremanje hotela propisani su standardi od kojih se tvrtki mora nabavljati oprema. Kupuju se tako posebni LG televizori, koji mogu pet godina raditi 24 sata bez prestanka, a madrace naručuju isključivo od jedne tvrtke.

U hotelu će biti zaposleno sedamdeset ljudi, no tim još nije potpuno sastavljen.

Tri kategorije soba

– Zaposlili smo devedeset posto osoblja. Trebamo zaposliti još ljude koji će biti zaduženi za održavanje, a trenutačno pohađaju trening koji traje šest tjedana – rekla je Karin van den Berg.

Zgrada je visoka 90 metara, odnosno ima 17 katova, 152 sobe, restoran, poslovni centar, a na devetom i desetom katu bit će luksuzni wellness i fitness centar na tisuću četvornih metara. Imat će četiri plus zvjezdice, a sastoji se od tri kategorije soba: kutni apartman (55 m2), de luxe soba (39 – 45 m2) te gostinska soba (26 – 30 m2). Noćenje će, pak, ovisno o sezoni i danu u tjednu stajati od 120 do 200 eura.

– Pojedini kutni apartmani povezani su vratima sa susjednom sobom, u slučaju da gost na put povede obitelj – rekla je Van den Berg.

Primaju rezervacije za siječanj, a kako se radovi budu završavali, zaprimat će i za prosinac te studeni. U prizemlju će stajati urban bar & grill OXBO, koji je zamišljen kao otvoreni stol s lokalnim namirnicama.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Robert28
Robert28
12:29 04.09.2012.

Da je bar više ovakvih projekata u Zagrebu kao Green Gold... čestitke investitoru.

JA
Jajeremija
12:40 04.09.2012.

Lokalni štih - glagoljica? Hrvatski da, ali lokalni?

PE
pelinkovac
12:04 04.09.2012.

@melanija??? eee vidis i ovaj hotel i poslovni centar u sklopu je vlasnistvo hercegovca Perkovica,pa vas purgera nema ni u vlasnistvu kioska,kaj se to desava svama zagorcima??nerazmem fakat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije