Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ninska ulica

Sesvećani se bune peticijom: Ne želimo da se naplaćuje parkiranje uz kolodvor

Peticija
Most Zagreb
12.12.2020.
u 14:42

Riječ je o besplatnom parkiralištu uređenome 2007. godine, na kojemu stotine stanovnika Sesveta i okolice svakodnevno ostavljaju aute pa dalje putuju vlakom i autobusom.

 Ne želimo naplatu parkiranja u Ninskoj, ulici pokraj želježničkog kolodvora, poručili su Sesvećani, njih 589, koji su potpisali peticiju što ju je pokrenuo Mostov vijećnik u tamošnjoj Gradskoj četvrti Vladimir Marić. Riječ je o besplatnom parkiralištu uređenome 2007. godine, na kojemu stotine stanovnika Sesveta i okolice svakodnevno ostavljaju aute pa dalje putuju vlakom i autobusom.

Tako se, ističu u Mostu, smanjuje onečišćenje okoliša i razina buke, ali i opterećenost prometne mreže u Zagrebu. Parkiranje bi se pak, prema prijedlogu o kojemu se raspravljalo na posljednjoj sjednici Vijeća četvrti, trebalo početi naplaćivati po cjeniku IV. zone, što znači da bi radnim danom stajalo pet kuna. Odnosno mjesečno 100 kuna, bez mogućnosti naplate po satu. A u Mostu ističu i to da je parkiralište uređeno s ciljem da bude besplatno stoga ne vide razlog da se to mijenja. 

Ključne riječi

Komentara 10

JU
jurejure1951
20:59 12.12.2020.

Zašto uopće plaćati parking na javnoj površini koja pripada svin građanima kao vlasnicima. Ako netko izgradi privatni parking pa naplaćuje parkiranje to je u redu. Ali na javnoj ne. Pored toga, za naplatu parkiranja zapošljava se masa ljudi koji see dovode izvan gradova gdje bi trebali ostati i baviti se korisnijim poslovima kao što su poljoprivreda, stočarstvo i slično. S jedne strane, demografski osiromašujemo provincije, a u gradovima stvaramo socijalne slučajeve. Mislim da su ovo dovoljni razlozi da se nad ovim problemima zamislimo i napravimo nešto pozitivno i za primjer drugima u svijetu.

GE
geler203
17:07 12.12.2020.

Kako se Sesvećani bune kada su to sami tražili. Pitam se tko tu laže?

BI
Biouskoli91
21:22 12.12.2020.

Jedna osoba trazila naplatu, 589 protiv. Jasno k'o pasulj da ce se naplacivat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije