Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE U OŠ JURE KAŠTELANA

Šestorka zbog novca dva dana tukla dječaka

19.11.2008.
u 19:05

Desetogodišnjeg dječaka (T. D.) iz OŠ Jure Kaštelana na zagrebačkoj Savici dva puta ovaj tjedan, u ponedjeljak i utorak, pretukla je skupina starijih maloljetnika. Dječak je danas bio na pretragama u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Ima masnice po rukama, nogama, abdomenu, dlanovi su mu natečeni, a liječnici su utvrdili da nema unutarnje krvarenje.

Uzeli mu sav novac
Njegovi roditelji, preplašeni i uznemireni, opisali su drugi napad koji se dogodio jučer u poslijepodnevnim satima na školskom igralištu.

Mladići su mu začepili usta, odvukli ga na igralište gdje su ga gađali loptom, cipelarili, prijetili mu da će mu ubiti majku i oca, te ga natjerali da im preda sav novac koji je imao uza se, a riječ je o oko dvije tisuće kuna. Sestra nesretnog dječaka srela ga je na ulici zaplakanog, uprljanog i bez torbe. Kad ga je pitala gdje su mu stvari, kratko je odgovorio da su ih uzeli “oni veliki”. Kod kuće je priznao ocu da su ga pretukli. Odmah su otišli na policiju, a nakon toga u Klaićevu. Tada je priznao da je pretučen i dan ranije. Majka se prisjeća da je taj dan također kući stigao bez torbe. Nisu ništa posumnjali jer im je kazao da idući dan s učiteljicom idu u zoološki vrt pa su svi ostavili torbe u školi.

– Vratio se s treninga dobre volje, gledali smo televiziju, mazio se sa mnom. Nikad ne bih pomislila da je prije nekoliko sati napadnut! Mirno je dijete, pristojan, dobar, štedljiv i vrlo pedantan, uglavnom se igra kod kuće. Nema nam običaj lagati, uvijek kaže kad je dobio jedinicu ili slično, pa nam nikako nije jasno zašto nam odmah nije priznao da ima problema – kazala je majka. Prisjetila se kako ga je prije nekoliko dana zatekla u sobi mokrog od znoja. Sada pretpostavlju da je bio u panici.

Nagađa se da su dječaka ucjenjivali jer je u utorak, osim svog ušteđenog novca, majci uzeo još 600 kuna. Osim toga, znakovito je što je dijete u petak u školu sa sobom ponijelo dvjesto kuna. Taj dan nije bilo na zadnjem školskom satu. U ponedjeljak i utorak uopće nije bio u školi.

– Uvijek mu govorim da ne nosi puno novca sa sobom. Dajem mu malo baš zbog toga da ga netko ne napadne – kaže otac koji nastoji dokučiti što se točno dogodilo i zašto.

Užasnuti roditelji
– Plakala sam kad su ubili Luku Ritza i Josipa Klasnića, mislila sam se to događa nekome drugome, da se meni nikada neće dogoditi ništa slično – kazala je uznemirena majka. Roditelji su danas bili na razgovoru s ravnateljem, a nakon toga školu je posjetila i policija.



Škola bez videonadzora

Još se ne zna točno vrijeme napada na desetogodišnjaka jer o tome postoje različite informacije. Ravnatelj škole Krešimir Supanc tvrdi da surađuju s policijom, kako bi utvrdili što se dogodilo. Razgovarat će s djecom koja bi mogla imati neke informacije. Škola nema videonadzor, a navodno se oko nje redovito okupljaju stariji mladići od 16, 17 godina. Iza škole u večernjim satima puše marihuanu, a njezin se miris navodno osjeća i u učionici za matematiku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije